buszmen Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Witam! interesują mnie jakieś ''patenty''przeprawowe przez rzekę ,może ktoś coś używał w tym zakresie i chciałby się podzielić informacją jak to bezpiecznie uczynić Moja rzeka jest raczej płytka,zdarzają się jednak i dołki gdzie trzyma się ryba,rzeka jest mocno zarośnięta ,w wielu miejscach są pasy trzcin , tak że nie jest łatwo znaleźć ciekawe miejsce aby połowić no i dziś znalazłem ciekawą miejscówkę , lecz ona znajduje się na przeciwległym brzegu,z mojej strony gdzie mieszkam jest trzcina i za bardzo nie ma jak łowić,a z tamtej strony jest głęboko i bez trzciny ,wpadłem więc na pomysł aby przeprawiać się na tamten brzeg,było by bliżej jak iść pieszo(ok.2km) z tej strony gdzie mieszkam było by tylko 0,5km. tylko pozostaje kwestia przepłynięcia-zastanawiam się nad dętką od samochodu,tylko dobrze by było aby coś wymyślić aby miała ''podłogę'' coś jak ponton aby nie zmoczyć d.. łowił bym z brzegu ,koło ma służyć tylko do przeprawy ,rzeka nie jest szeroka.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 A poważnie to kup jakiś najtańszy ponton (200zł), albo skleć z desek taką płaską skrzynię, i do środka powkładaj butelki po napojach, dobij burty. Do tego długi drąg do odpychania i możesz lecieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek300 Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Dętka musiałaby być naprawdę bardzo duża by nie zamoczyć sprzętu i siebie. Na allegro mają pontony za 39 zł + 15 zł przesyłka, a ponton za 59 zł to już wyższej klasy Waga ok. 3 kg zrazem z dokupioną pompką, do plecaka i na ryby. Zamiast wioseł proponuję zabrać ze sobą dorobioną kotwicę z linką którą przed przeprawą rzucamy na drugi brzegi i podciągamy się do niego na lince. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwykly_michal Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Najlepsze beda dobre buty w ktorych mozesz przejsc 2 kilometry ktore dziela Cie od tej miejscowki, niedaleko a troche ruchu nie zaszkodzi. Proba przeprawy przez rzeke przy uzyciu prowizorycznego sprzetu moze skonczyc sie tragedia. Winni beda doradcy z haczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 23 Lipca 2012 Autor Share Napisano 23 Lipca 2012 skonczyc sie tragedia Moją rzekę to pewnie i w woderach bym przeszedł w niektórych miejscach , gdybym je miał Temat zresztą nie aktualny już , gdyż kosili zielsko w rzece dla kajakarzy , i ryba chyba spłynęła , bo nic nie bierze Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi