Szitu Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Witam! Chciałbym prosić Was o pomoc, a dokładnie o rady, w sprawie malutkiego żywczyka. Przejdę do sedna sprawy, chciałbym złowić małego żywczyka takiego z 2-3 cm (chodzi mi o karasie) i nie wiem w jaki sposób, na wędkę się nie da, na podrywkę też ciężko bo napływają takie po 6-9cm (za duże) a malutkich nic, czy jest jakieś inne rozwiązanie lub sposób na podrywkę żeby je zwabić? Za pomoc z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wronks Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 Dlaczego nie da się na wędkę? Z kolegą łowiliśmy takie mini płoteczki: 1,5m leszczyniak, tyle samo cieniutkiej żyłki, haczyk 22 i pół dzikuna. Co kilka rzutów w ławicę była rybka. Żywczyk idealny na okonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szitu Napisano 28 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2012 Nie da się na wędkę bo od razu większe podchodzą (te karasie są tak głodne albo głupie, że można je na koniczynę, styropian a nawet pusty złoty haczyk złowić) ja łowię żywca ze stawku więc tam nie ma malutkich płoci tylko duże takie w przedziale 10-30 cm. Więc chodzi mi tylko o karasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi