Uzytkownikkkk Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 Witam. Chciałbym uzyskać jakieś wiążące informacje odnośnie tego jeziora. Byłem kilka razy podczas wyprawy rowerowej, zauważyłem kilka pomostów. Chciałbym zapytać jak tam sytuacja wygląda z dojazdem do tego jeziora (pomostów) samochodem. Z tego co mi się wydaje jest tam zakaz wjazdu samochodem do lasu od drogi Trzebież - Myślibórz Wielki. Wiem, że jeziorko należy pod PZW. Słyszałem-, że jest to bardzo płytkie jeziorko, jaką więc metodą najlepiej byłoby tam łowić? Czytałem i słyszałem różne opinie dotyczące ryby w tym jeziorze. Może drodzy forumowicze po wędce napiszą swoje doświadczenia, jak jest tam z rybą? Oczywiście chodzi mi o połów z pomostów. Pozdrawiam. Cytuj
Gość tarik Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 szkoda paliwa i czasu juz wszystko podusilo sie zima a i reszta wyklusowana Cytuj
fix-bud Napisano 12 Lipca 2012 Napisano 12 Lipca 2012 Byłem tam z miesiąc temu,nałapałem płoci,krasnopiór i kilka leszczyków,krąpi.Łowiłem na czerwonego i białego robala,metoda -spławik,do 10 m za trzcinami,neciłem zanętą na lina i karasia ,zielone opakowanie z carefoura. Mój kolega trafił szczupłego-54 cm,ciagnał krasna i walnał w nia ten szczupak.Podobno lin tam jest,ale ja byłem 2 razy i nie złapałem.Wędkowałem z pomostu koło którego jest miejsce na grila,jedziesz od szczecina na nowe warpno, od krzyżówki walisz w stone trzebieży,wbijasz sie nad jeziorko przy tablicy do ujecia wody.Podobno jeżdzic tam nie wolno,jest nawet znak,ale ja widziałem inne auta ,więc tez tam wjechałem.mozesz auto zostawic i z buta iść ,ale to spory kawałek. powodzenia i połamania!!!! Cytuj
Gość tarik Napisano 12 Lipca 2012 Napisano 12 Lipca 2012 Czesc.Ciesze sie ze takim jestes zapalencem a moze byla firanka?ale wole pojechac na jezioro Stolsko.a ze mieszkam w Dobrej to mam blizej i lepsze efekty,a ponadto jezdze do niemiec na K utzowskie.pa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi