R2-D2 Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Mam pytanko do was. Otóż czy macie jakiś patent na za duży uchwyt do kołowrotka? Kupiłem kijek Shimano Vengance Catfish i kołowrotek Baitrunner DL 10000. Problem polega na tym że uchwyt mam skręcony prawie na maksa i mnie to niepokoi. Luzów jakis tez nie zauważyłem ale męczy mnie to strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Też tak czasem mam że jakiś mało znaczący detal nie daje mi spać A wracając do tematu to mam podobnie z moim starym Feederem, kołowrotek który do niego stosuję wykorzystuje minimalny zakres gwintu na max jeszcze pół obrotu i skończył by się gwint, kołowrotek ma w nim luzy ale na boki i stosowałem ten sprzęt przez 10 lat i dopiero w tym sezonie przeszedł na emeryturę Więc zamiast się przejmować to ruszaj na wąsatego króla rzek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R2-D2 Napisano 7 Lipca 2012 Autor Share Napisano 7 Lipca 2012 Ale strasznie to meczy i zastanawialem sie nad tym czy moze jest cos do zakupienia zeby ten problem wyeliminowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HANYS Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Stopkę kołowrotka można owinąć taśmą izolacyjną , bądź podłożyć kawałek gumy ze starej dętki lub nanizać koszulkę igelitową . Eliminuje to luzy natomiast wadą jest transportowanie kołowrotka mocowanego do wędziska na stałe , ponieważ podkładanie tego za każdym razem mija się z celem. Mało kto przewozi kołowrotek i kij osobno więc nie jest to problemem , proszę tylko pamiętać o dokręcaniu uchwytu kołowrotka z wyczuciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi