Zebi123 Napisano 8 Lipca 2015 Share Napisano 8 Lipca 2015 ładnie pepe gratulacje. podesij zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 8 Lipca 2015 Share Napisano 8 Lipca 2015 Uuu PePe., szalejesz.. w końcu go wychodziłeś, gratki. Też muszę się wybrać, a tu czasu ostatnio cholernie mało. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 9 Lipca 2015 Share Napisano 9 Lipca 2015 Mieliście w tym roku Panowie jakąś kontrole na Wiśle ? bo ja tylko jednego strażnika spotkałem w okolicach niepołomic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 9 Lipca 2015 Share Napisano 9 Lipca 2015 Ja od 2011 roku łowię w Krk i miałem 2 kontrole jedną na Podgórkach Tynieckich przez SR i ran na brzegach - kol. Czapla Siwa i tyle w temacie... Dla pocieszenia powiem że przedtem łowiłem w lubelskim i tam nigdy nie miałem kontroli ale o kiju też raczej nigdy nie schodziłem. I ludzie w miejscach których łowiłem zasady C&R nie znali i nie stosowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 9 Lipca 2015 Share Napisano 9 Lipca 2015 Eee to ja poniżej przewozu 2 sezony temu często spotykałem kontrole, zdarzyło mi się nawet 2 razy w nocy. a takto zero w tym roku. najwidoczniej musieli zresygnować ze swojej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 9 Lipca 2015 Share Napisano 9 Lipca 2015 Zebi123 nie zrezygnowałem , ale nie mogę być zawsze i wszędzie o wszystkich porach dnia i nocy. Wody naszego okręgu nie są wcale takie małe Do zobaczenia nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 Pływa nadal http://wrzucaj.net/image/gbT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 kolego szalejesz Ja dopiero po niedzieli na rybki... brak czasu..:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 Kepes tego samego. Dnia byłby drugi napewno większy niestety spiął się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKRK Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 Ja też ciągne sumy jeden za drugim tylko takie do 40 cm:) na grunt:), pełno ich teraz na wiśle, szarpią jak szalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 Piękny sum! Swoją drogą mam takie przemyślenia, że wzrost liczebnosci tego drapieżniki w Wiśle ma duży wpływ na zmniejszenie się populacji sredniego~ 50cm leszcze na przestrzeni ostatnich 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 Zgadzam się z Tobąw 100%. Sumy się unas zaklimatyzowały świetnie. to idzie w parze ze zmniejszeniem populacji sandacza, szczupaka, jazia, klenia itd.. najgrosze są właśnie małe osobniki które wyjadają cała ikre z tarlisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 Nie wiem czemu twierdzisz, że sumy się u nas "zaaklimatyzowały"?? To nie są jakieś azjatyckie karpie czy amury, a nasze rodzime ryby, które od zawsze u nas były. A to, że ostatnio jest ich więcej, wg mnie wynika głównie z warunków pogodowych w ostatnich latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 Doskonale wiem, że to rodzime ryby, chodziło mi o to że jest ich teraz dużo na Wiśle, mają co żreć, zimy są łagodniejsze, pogoda też swoja drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 15 Lipca 2015 Share Napisano 15 Lipca 2015 Według prognoz naukowców sumiaste olbrzymy mogą w przyszłości zagrozić istnieniu takich gatunków jak szczupak czy sandacz. znalezione w siecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 19 Lipca 2015 Share Napisano 19 Lipca 2015 Według prognoz naukowców dinozaury mogłyby zagrozić ludziom jeśli przetrwałyby do dzisiejszych czasów. Natura rządzi się swoimi prawami i nigdy na dobre nie wychodzi jej "poprawianie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierek226 Napisano 19 Lipca 2015 Share Napisano 19 Lipca 2015 Hej..Wczoraj na wieczór wyskoczyłem na Wisełkę ze spinningiem tylko na ok.45minut,bo nadchodziła buuuurza..efektem był Okoń około 35cm,i sandaczyk około 20-25cm:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 20 Lipca 2015 Share Napisano 20 Lipca 2015 nie wychodzi jej poprawnie bo jest niszczona ludzkimi rękami... ja od 3 dni co dzień na Wiśle i kompletne zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 nie wychodzi jej poprawnie bo jest niszczona ludzkimi rękami... ja od 3 dni co dzień na Wiśle i kompletne zero. ja na innym odcinku Wisły 2x0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 U mnie też trwa czarna seria... Popołudnia spędzałem na łowienie przy dnie,wieczorami obławiałem powierzchniowe warstwy. W obu przypadkach efekt taki sam... Z relacji z wędkujacymi okazuje się,że znacznie lepiej i skuteczniej jest łowić z "trola" albo stacjonarnie z żywcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzwagierJanusza Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 Ja przez ostatni miesiąc polowałem 5 razy na Wiśle z DS. Celem były leszcze. Łowiłem rano, popołudniu (bankowa pora na grubą łopatę w zeszłym sezonie), wieczorem, w nocy. Łowiłem w upał, deszcz (bankowe brania rok temu), burze. Łowiłem na wszystkie możliwe przynęty i konfiguracje sprzętowe. Wstyd się przyznać ale największy leszczyk miał ze 30 cm a w ogóle największą rybą był sum 45 cm...Kończyło się albo kilkunastoma krąpiami i uklejami albo na zero. Porażka. Jak już siedziałem nad wodą to u sąsiadów było to samo. Pozdrawiam cierpliwych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 Z relacji z wędkujacymi okazuje się,że znacznie lepiej i skuteczniej jest łowić z "trola" albo stacjonarnie z żywcem Z tego co jest w regulaminie to w okręgu naszym nie wolno łowić na trola.... "... § 8. Podczas dokonywania amatorskiego połowu ryb ze środków pływających zabrania się: ..... 2. Stosowania metody trollingowej. ..." A tak w temacie to łowią ładne sumy ale na żywca z pontonów i z dryfu.. oczywiście na Wisełce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 Z relacji z wędkujacymi okazuje się,że znacznie lepiej i skuteczniej jest łowić z "trola" albo stacjonarnie z żywcem Z tego co jest w regulaminie to w okręgu naszym nie wolno łowić na trola.... "... § 8. Podczas dokonywania amatorskiego połowu ryb ze środków pływających zabrania się: ..... 2. Stosowania metody trollingowej. ..." A tak w temacie to łowią ładne sumy ale na żywca z pontonów i z dryfu.. oczywiście na Wisełce Nie wolno,ale kto tego przestrzega... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 28 Lipca 2015 Share Napisano 28 Lipca 2015 Jak tam koledzy sytuacja na Wisełce ja w planach na dziś mam się wybrać trochę porzucać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKRK Napisano 30 Lipca 2015 Share Napisano 30 Lipca 2015 A ja dziś z złapałem ładną świnkę na W3, myślałem ze to kleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi