Jarosław Napisano 7 Maja 2008 Share Napisano 7 Maja 2008 pod egidą tego forum nie zawiązała się żadna krakowska grupa wędkarzy. Jeszcze niedawno bo dwa lata temu łowiłem więcej w Krakowie niz u siebie, ale ja nie z Krakowa........choć kiedyś mieszkałem tam 5 lat...w akademiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 10 Maja 2008 Share Napisano 10 Maja 2008 dzisiaj szczupaczek siadł (ok 35 cm ) pozatym okonie ................a u was jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuck Napisano 11 Maja 2008 Share Napisano 11 Maja 2008 a u mnie dzisiaj tak jak u Ciebie wczoraj Też szczupaczek na około 35 i parę pasiastych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 A dzisiaj ..........szczęście mi sprzyjało SUM ok 70 cm 5x LESZCZ od 50cm do 60cm 2x OKOŃ - ok 35 cm wszystko dokładnie w jednym miejscu na 10 m2 wody , wszystko działo sie może 40 minut , już miałem iść do domu ale postanowiłem zmienić miejscówkę bo coś waliło w wodzie , trzeci rzut i mam suma , potem dwa lechole które jeszcze chyba się tarły i naprawdę piękne okonie.Wydaje mi sie że sum był na kolacji "u leszczy" . Co dziwnego w pysku miał moje dwie przynęty , jedną "dowiązaną" do wędki a drugą urwaną wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuck Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 to w porcie? kumpel zaciął tam sumisko w piątek, ale przegrał z bydlakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Nie w porcie , po drugiej stronie portu , Mnie sie udało nawet foto strzelić ale nie mam możliwości wstawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 I cisza miałem ochotę dziś "porzucać" ale obowiązkinie pozwoliły. A wy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuck Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 Wczoraj rano byłem na porcie. Facet złowił suma 90 cm. A ja tylko okonie - na wiśle (zaraz na wylocie z portu) - leszcze się jeszcze trą w porcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Dzisiaj sprawdzimy co w wisełce pływa , troszkę słońca chyba ożywiło rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuck Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 Półtorej godziny rano u wylotu z portu. 1 Sandacz, 1 szczupak się zerwał pod nogami (i dobrze, bo maluch), sporo okoni i ... lechol za płetwę Chciałem upolować bolka, bo szarżował w nurcie, ale się nie udało tym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 Wczoraj byłem , na wisle kicha -boleń widziałem że gania za ukleją , okonie biorą słabo . U wulotu białuchy trafił sie szczupaczek (śledzik) i sandacz podobnych rozmiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuck Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Wczoraj wieczorem trafiłem w końcu pierwszego sumka w tym roku (ok 65 cm). Niespodzianka, bo myślałem, ze lechola podhaczyłem - wziął w porcie przy samym brzegu na obrotówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Ale ostatnio kicha , nic nie łapię - cztery okonie na dzień i nic wiećej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuck Napisano 9 Czerwca 2008 Share Napisano 9 Czerwca 2008 Ja ostatnio trzebię okonie w porcie na gumy: brązowo-zielone, czerwono-białe, pomarańcz z brokatem, "oczojeby" - gumki po 3-4 cm. jak to nei działa, to zakladam 2 cm. żółtego, czarnego, albo biało-czerwono-czarnego. Ale poluję też wobkami i blaszkami. Kombinuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 9 Czerwca 2008 Share Napisano 9 Czerwca 2008 Mam na myśli to że nic poza okoniami nie bierze , sandacz , szczupak ??? nie ma ............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuck Napisano 10 Czerwca 2008 Share Napisano 10 Czerwca 2008 to nie ma ten, nie ma... Ale przyznam że wczorajsze 1,5 h biczowania wody wieczorem nie przyniosło mi nic - nawet okonia. Poziom wody był drastycznie niski i mnóstwo syfu pływało przy brzegu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 14 Czerwca 2008 Share Napisano 14 Czerwca 2008 Jakoś słabo na tej wisełce , zero brań w czwartek trafił sie sumik 40 cm i szczupak taki sam , ale to żadne okazy . Widzę po wodzie że najlepiej to by brały jak mecze transmitują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuck Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 Podczas meczów też nie biorą - ja łowię wtedy po piłka mnie nie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 Wczoraj byłem , padł szczupaczek ok 45 cm ( śledz ) , wieczorkiem gdy robiło sie ciemno klenik 20 cm sie uwiesił . I tak mi sie wydaje że to właśnie klenie teraz bedą brały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuck Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 Klenior 50 cm dzisiaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 20 Czerwca 2008 Share Napisano 20 Czerwca 2008 Na co wziął ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuck Napisano 20 Czerwca 2008 Share Napisano 20 Czerwca 2008 Wziął na 8 cm twister z potrójnym ogonkiem. Wczoraj jeszcze sum na 82 padł - na 5 cm woblerek fluo. Odgryzł brzuszną kotwicę i złamał ster - kozak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ten_typ Napisano 20 Czerwca 2008 Share Napisano 20 Czerwca 2008 witam wszystkich odwiedziłem dzisiaj port i niby wietrznie ale siadł szczupak(41 cm), okonik kurdupelek i klenik(25 cm) mam pytanko jak jest z miejscówkami od wawelu w góre wisełki, coś ciekawego można tam złapać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ten_typ Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 dzisaj tez porcik odwiedziłem i siadły 4 okonie dosyć ładne wszystko ładnie pięknie ale wiatr + niski stan wody = słabe okazy jutro może wybiore się w drugą mańke wisełki ale wszystko zalezy jak bedzie po wiankach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuck Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 po wiankach lipa - przynajmniej u mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi