Jarosław Napisano 7 Maja 2008 Napisano 7 Maja 2008 pod egidą tego forum nie zawiązała się żadna krakowska grupa wędkarzy. Jeszcze niedawno bo dwa lata temu łowiłem więcej w Krakowie niz u siebie, ale ja nie z Krakowa........choć kiedyś mieszkałem tam 5 lat...w akademiku Cytuj
pagori Napisano 10 Maja 2008 Napisano 10 Maja 2008 dzisiaj szczupaczek siadł (ok 35 cm ) pozatym okonie ................a u was jak ? Cytuj
Borsuck Napisano 11 Maja 2008 Napisano 11 Maja 2008 a u mnie dzisiaj tak jak u Ciebie wczoraj Też szczupaczek na około 35 i parę pasiastych. Cytuj
pagori Napisano 13 Maja 2008 Napisano 13 Maja 2008 A dzisiaj ..........szczęście mi sprzyjało SUM ok 70 cm 5x LESZCZ od 50cm do 60cm 2x OKOŃ - ok 35 cm wszystko dokładnie w jednym miejscu na 10 m2 wody , wszystko działo sie może 40 minut , już miałem iść do domu ale postanowiłem zmienić miejscówkę bo coś waliło w wodzie , trzeci rzut i mam suma , potem dwa lechole które jeszcze chyba się tarły i naprawdę piękne okonie.Wydaje mi sie że sum był na kolacji "u leszczy" . Co dziwnego w pysku miał moje dwie przynęty , jedną "dowiązaną" do wędki a drugą urwaną wcześniej Cytuj
Borsuck Napisano 14 Maja 2008 Napisano 14 Maja 2008 to w porcie? kumpel zaciął tam sumisko w piątek, ale przegrał z bydlakiem Cytuj
pagori Napisano 14 Maja 2008 Napisano 14 Maja 2008 Nie w porcie , po drugiej stronie portu , Mnie sie udało nawet foto strzelić ale nie mam możliwości wstawić Cytuj
pagori Napisano 18 Maja 2008 Napisano 18 Maja 2008 I cisza miałem ochotę dziś "porzucać" ale obowiązkinie pozwoliły. A wy jak ? Cytuj
Borsuck Napisano 19 Maja 2008 Napisano 19 Maja 2008 Wczoraj rano byłem na porcie. Facet złowił suma 90 cm. A ja tylko okonie - na wiśle (zaraz na wylocie z portu) - leszcze się jeszcze trą w porcie Cytuj
pagori Napisano 27 Maja 2008 Napisano 27 Maja 2008 Dzisiaj sprawdzimy co w wisełce pływa , troszkę słońca chyba ożywiło rybki Cytuj
Borsuck Napisano 1 Czerwca 2008 Napisano 1 Czerwca 2008 Półtorej godziny rano u wylotu z portu. 1 Sandacz, 1 szczupak się zerwał pod nogami (i dobrze, bo maluch), sporo okoni i ... lechol za płetwę Chciałem upolować bolka, bo szarżował w nurcie, ale się nie udało tym razem. Cytuj
pagori Napisano 3 Czerwca 2008 Napisano 3 Czerwca 2008 Wczoraj byłem , na wisle kicha -boleń widziałem że gania za ukleją , okonie biorą słabo . U wulotu białuchy trafił sie szczupaczek (śledzik) i sandacz podobnych rozmiarów Cytuj
Borsuck Napisano 7 Czerwca 2008 Napisano 7 Czerwca 2008 Wczoraj wieczorem trafiłem w końcu pierwszego sumka w tym roku (ok 65 cm). Niespodzianka, bo myślałem, ze lechola podhaczyłem - wziął w porcie przy samym brzegu na obrotówkę. Cytuj
pagori Napisano 8 Czerwca 2008 Napisano 8 Czerwca 2008 Ale ostatnio kicha , nic nie łapię - cztery okonie na dzień i nic wiećej Cytuj
Borsuck Napisano 9 Czerwca 2008 Napisano 9 Czerwca 2008 Ja ostatnio trzebię okonie w porcie na gumy: brązowo-zielone, czerwono-białe, pomarańcz z brokatem, "oczojeby" - gumki po 3-4 cm. jak to nei działa, to zakladam 2 cm. żółtego, czarnego, albo biało-czerwono-czarnego. Ale poluję też wobkami i blaszkami. Kombinuj! Cytuj
pagori Napisano 9 Czerwca 2008 Napisano 9 Czerwca 2008 Mam na myśli to że nic poza okoniami nie bierze , sandacz , szczupak ??? nie ma ............ Cytuj
Borsuck Napisano 10 Czerwca 2008 Napisano 10 Czerwca 2008 to nie ma ten, nie ma... Ale przyznam że wczorajsze 1,5 h biczowania wody wieczorem nie przyniosło mi nic - nawet okonia. Poziom wody był drastycznie niski i mnóstwo syfu pływało przy brzegu... Cytuj
pagori Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 Jakoś słabo na tej wisełce , zero brań w czwartek trafił sie sumik 40 cm i szczupak taki sam , ale to żadne okazy . Widzę po wodzie że najlepiej to by brały jak mecze transmitują. Cytuj
Borsuck Napisano 16 Czerwca 2008 Napisano 16 Czerwca 2008 Podczas meczów też nie biorą - ja łowię wtedy po piłka mnie nie interesuje. Cytuj
pagori Napisano 16 Czerwca 2008 Napisano 16 Czerwca 2008 Wczoraj byłem , padł szczupaczek ok 45 cm ( śledz ) , wieczorkiem gdy robiło sie ciemno klenik 20 cm sie uwiesił . I tak mi sie wydaje że to właśnie klenie teraz bedą brały Cytuj
Borsuck Napisano 20 Czerwca 2008 Napisano 20 Czerwca 2008 Wziął na 8 cm twister z potrójnym ogonkiem. Wczoraj jeszcze sum na 82 padł - na 5 cm woblerek fluo. Odgryzł brzuszną kotwicę i złamał ster - kozak! Cytuj
ten_typ Napisano 20 Czerwca 2008 Napisano 20 Czerwca 2008 witam wszystkich odwiedziłem dzisiaj port i niby wietrznie ale siadł szczupak(41 cm), okonik kurdupelek i klenik(25 cm) mam pytanko jak jest z miejscówkami od wawelu w góre wisełki, coś ciekawego można tam złapać??? Cytuj
ten_typ Napisano 21 Czerwca 2008 Napisano 21 Czerwca 2008 dzisaj tez porcik odwiedziłem i siadły 4 okonie dosyć ładne wszystko ładnie pięknie ale wiatr + niski stan wody = słabe okazy jutro może wybiore się w drugą mańke wisełki ale wszystko zalezy jak bedzie po wiankach Cytuj
Borsuck Napisano 24 Czerwca 2008 Napisano 24 Czerwca 2008 po wiankach lipa - przynajmniej u mnie... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi