berzer Napisano 14 Lipca 2012 Share Napisano 14 Lipca 2012 Witam serdecznie, Mam pytanie apropo podporek do feedera/pickera. Gdzies widzialem obrazek na ktorym byla pokazana podporka z gumowa rurka np. taka a obok przekreslony obrazek z taka Dlaczego do feedera nie powinno sie stosowac takiej jak ta zielona (plastikowa)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 14 Lipca 2012 Share Napisano 14 Lipca 2012 Głównie chodzi o podpórkę przednią, w przypadku feedera podczas brania zacinasz w kierunku przeciwnym do ugięcia szczytówki, czyli często (choć nie zawsze) w osi zbliżonej do poziomej w kierunku brzegu, teraz sobie wyobraź ,że masz wyszarpać kij z tego kielicha do góry by następnie zaciąć. Możesz spotkać też specjalne podpórki pod feeder które ułatwiają trochę ustawienie wędki podczas napinania szczytówki. Wygląda to mniej więcej tak Nie jest to konieczne, ja od długiego czasu używam przewróconego "L" i mi to wystarcza. o coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berzer Napisano 14 Lipca 2012 Autor Share Napisano 14 Lipca 2012 Dziękuję, konkretna odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 Ja eksperymentowałem z wieloma podpórkami do feedera i mi najlepiej sprawdza się najtańsze rozwiązanie, tzn zwykła okraka z odgiętym jednym nazwijmy to bokiem przy użyciu zapalniczki Tylko dobrze by było żeby ta podpórka nie miała tego typu rowka na żyłkę co ta zielona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berzer Napisano 16 Lipca 2012 Autor Share Napisano 16 Lipca 2012 Hmmm... ciekawe rozwiązanie, zawsze ten rowek (kawałek plastiku) można wyciąć nożykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_Assault Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 Witajcie, powiedzcie mi czy ktoś z was używał takiej podpórki? Zastanawiam się, czy będzie to dobre rozwiązanie na feedera z koszyczkiem, głównie na rzece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 20 Grudnia 2015 Share Napisano 20 Grudnia 2015 powiedzcie mi czy ktoś z was używał takiej podpórki? tzn. jakiej ? Na rzece stawiasz kij prawie pionowo więc możesz oprzeć feedera o zwykłą podpórkę, tylną część kija opierasz o ziemię i jest ok. Chociaż ja osobiście stawiam tripoda z "kupkami" w pionie, wygląda to mniej więcej tak jak na załączonym obrazku tyle że ja mam normalnego tripoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_Assault Napisano 21 Grudnia 2015 Share Napisano 21 Grudnia 2015 No właśnie jakiej, miało się również opublikować zdjęcie, ale nie poszło. Chyba okazuje się, że nie potrafię dodać zdjęcia do postu. Jak to robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 22 Grudnia 2015 Share Napisano 22 Grudnia 2015 Chyba okazuje się, że nie potrafię dodać zdjęcia do postu. Jak to robicie? Dodawanie zdjęć do galerii haczyk.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattZ Napisano 26 Maja 2016 Share Napisano 26 Maja 2016 Stosował ktoś tego typu podpórki? Chciałbym takie dwie do połowu na wodach stojących i zastanawiam się czy takie rozwiązanie się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
futym Napisano 23 Czerwca 2016 Share Napisano 23 Czerwca 2016 Witam. Podobne się do tematu czy może ktoś z was stosował taki uchwyty do feedera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi