zieloczek100 Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 Witam mam do was kilka pytań. Wczoraj zakupiłem wędkę Feeder Patrol 300/150 (taki napis widnieje na wędce) ale nigdzie nic nie mogę o niej znaleźć, i boje się że może to być podróbka, albo, źle szukam zobaczcie tak wygląda: i dodatkowo w zestawie dostałem 2 szczytówki. Druga sprawa to, ze ja łowię zazwyczaj na spławik i dziwi mnie to, że mój tata mając starą chyba z 10-letnią wędkę i lżejszy spławik 1,5g też kupował go razem z wędką czyli ok 10lat temu (ja mam 2.0g) i zarzuca ją znacznie dalej i łatwiej niż ja. Jaka to może być tego przyczyny? Zaznaczam że jestem amatorem w łowiectwie i łowie tylko w czasie wolnym Tutaj zdjęcia tego co mam: Cytuj
Unises Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 Żadna podróbka Crivit to 'marka' z lidla o ile coś kojarzę. Druga sprawa to, ze ja łowię zazwyczaj na spławik i dziwi mnie to, że mój tata mając starą chyba z 10-letnią wędkę i lżejszy spławik 1,5g też kupował go razem z wędką czyli ok 10lat temu (ja mam 2.0g) i zarzuca ją znacznie dalej i łatwiej niż ja. Jaka to może być tego przyczyny? Masz bardzo mało żyłki nawiniętej na kołowrotku a to bardzo wyhamowuje długość rzutu, zwłaszcza przy lekkich zestawach, kup odpowiednią żyłkę i nawiń prawie pod krawędź tzn. zostaw tak z 3-4 mm Cytuj
zieloczek100 Napisano 16 Lipca 2012 Autor Napisano 16 Lipca 2012 Dałem za wędkę 55zł to dobra cena? i jak z wytrzymałością takiej wędki? Ten kołowrotek kupiłem za 30zł nowy więc sądzę, że było warto, a wydaje się być w miarę dobrej jakości, jak się rozsypie to kupię już coś lepszego . Jeżeli kupię plecionkę to tez będę mógł łowić na małych stawach nie będzie to przeszkodą ani jakimś wielkim utrudnieniem? Pytam ponieważ, niedługo zamierzam wyrobić sobie kartę rybacką i zamierzam jeździć na większe łowiska. Cytuj
Unises Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 Dałem za wędkę 55zł to dobra cena? i jak z wytrzymałością takiej wędki? Ten kołowrotek kupiłem za 30zł nowy więc sądzę, że było warto, a wydaje się być w miarę dobrej jakości, jak się rozsypie to kupię już coś lepszego . Na początek super sprzęt , jakbyś widział od jakich kiji większość , starszych wędkarzy zaczyanała do byś uciekł eżeli kupię plecionkę to tez będę mógł łowić na małych stawach nie będzie to przeszkodą ani jakimś wielkim utrudnieniem? kup zwykłą żyłkę 0,20 mm Pytam ponieważ, niedługo zamierzam wyrobić sobie kartę rybacką wędkarską raczej Cytuj
zieloczek100 Napisano 16 Lipca 2012 Autor Napisano 16 Lipca 2012 Wiem, wiem, mam w domu wędki swojego taty mają ponad 20lat, na jednej nich tata wyciągał ryby ok 5kg bez podbieraka Sam zaczynałem od wędki Okuma czy jakoś tak którą złamałem w sobotę Jadę do sklepu po żyłkę Cytuj
zieloczek100 Napisano 16 Lipca 2012 Autor Napisano 16 Lipca 2012 możecie mi dać link do jakiegoś sklepu czy czego kolwiek z tą wędką Feeder Patrol 300/150? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi