Olafx99 Napisano 1 Sierpnia 2012 Autor Napisano 1 Sierpnia 2012 Poranny wypad na rybki i szczupaczek ładny się zameldował Zdjęcie robione komórką i dlatego kiepska jakość. Wzieły w sumie 4 szt a to ten największy 96cm i 6,5kg! Do tego połapałem okoni ok 50 szt 20-35 cm http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5c1493b339ffaed5.html
Raczej Napisano 1 Sierpnia 2012 Napisano 1 Sierpnia 2012 piękny szczupły, pozazdrościć, na co wziął ? jaka metoda ?
pawciobra Napisano 1 Sierpnia 2012 Napisano 1 Sierpnia 2012 Olafx99, Gratulacje takiego wyniku! Ja od 14 do 16 złowiłem parę okoni na obrotóweczkę ale nie było warto wyciągać aparatu dla takich maluchów ;P
Winko Napisano 1 Sierpnia 2012 Napisano 1 Sierpnia 2012 przepiękny i w dodatku wcale nie taki szczupły Gratki !!! Jak chodzi o samo zdjęcie to nie jest wcale tak źle
dario Napisano 1 Sierpnia 2012 Napisano 1 Sierpnia 2012 Gratulacje Ja dzisiaj zaliczyłem Bzurę w okolicach Łowicza, udało się przechytrzyć szczupaka okolo 60 cm, niestety bez zdjęć, padła bateria w komórce
jarom81 Napisano 1 Sierpnia 2012 Napisano 1 Sierpnia 2012 Olafx99, czesc a gdzie to takie potwory biora.pozdrawiam i gratuluje
Olafx99 Napisano 1 Sierpnia 2012 Autor Napisano 1 Sierpnia 2012 Dzięki! Wziął na ripera z z serii relax aqua Sukces tym większy, że został wyciągnięty bez podbieraka
ememiks Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Olafx99 czy możesz zdradzić czy złowiłeś go na płytkiej wodzie przy ścinach itp czy raczej na głębokiej? Bo jak dla mnie lipiec jest tragiczny kilka wypadów i zero kontaktu z rybą obławiałem te miejscówki co w maju/czerwcu gdzie zawszę coś ugryzło ale lipiec i oby nie sierpień zapowiada się słabo. Nie wiem gdzie popełniam błędy może to że na płytkiej wodzie szukam go przy ścinach.
pagori Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Mało kto wie pewnie co to te "ściny" są A niechodzi o trzciny ?
ememiks Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Mało kto wie pewnie co to te "ściny" są A niechodzi o trzciny ? Ale wtopa na usprawiedliwienie dodam ze kosiłem trawę w samo południe.
Robal Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Pełnia księżyca to i biała rybka słabiej żeruje, zeszłej nocy tylko 2 karasie złociste 28,31cm, w niedzielę uderzamy ponownie. pzdr
pawciobra Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 Pełnia księżyca to i biała rybka słabiej żeruje, zeszłej nocy tylko 2 karasie złociste 28,31cm, w niedzielę uderzamy ponownie.pzdr Racja, pełnia pełną gębą a ja bym chciał się wybrać jutro na nockę ale marnie ją widzę przy pełni
Olafx99 Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Napisano 3 Sierpnia 2012 Trzciny były owszem Ale szczupak wziął z dużej odległości, dno żwirowe, głębokość ok 2m Dzisiaj kolejny wypad i ok 30 okoni 25-35cm, same niewymiarowe szczupaczki (8 szt) oraz karaś na blaszkę ponad 40cm Oj tam gadacie o pełni nieraz sie sandacza czy suma wyciągało przy całkowitej jasności księżyca. Także nie ma co narzekać tylko jechać nad wodę! Pzdr!
Gość Grisha Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 zeszłej nocy tylko 2 karasie złociste 28,31cm słynne te Wasze karasie ... szkoda tylko, że tam jest prawdopodobnie zakaz połowu
Bodzon Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 Ja to dziś mialem lipe. Wziąłem ze sobą pełno zanety, łowie sobie normalnie , rybki biora ,2 fajne leszczyki 35 cm i kilka plotek , powoli zaczyna coraz bardziej wiac i padac, pozniej slychac grzmoty, ale niebo w miare jasne ale zachmurzone, czekam 2 godziny az przejdze, nie przechodzi , wiec mysle sobie pewnie i tak caly dzien bedzie padac a ,ze bylem rowerem bo lato i dla zdrowia to wrocilem w deszczu do domu na krotkich spodenkach i bluzie. Jeszcze musiałem stać pod blokiem bo strazacy wode wypompowywali.A teraz juz nie pada. Mogłem jednak poczekac te 3 godziny, trzeba wyciągnąć z tego wnioski na przyszłość.
kyrtap Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 zeszłej nocy tylko 2 karasie złociste 28,31cm słynne te Wasze karasie ... szkoda tylko, że tam jest prawdopodobnie zakaz połowu Skąd wiesz gdzie łowił?
szczupak28 Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 Ja wczoraj byłem w Rożnowie na tym zalewie koło tamy w Rożnowie widziałem mase kleni ...muszę się tam wybrać na drapieżnika bo woda przepiękna .Nawet w pobliskim sklepie mozna dzienna licencje wykupić.
bumtarara Napisano 4 Sierpnia 2012 Napisano 4 Sierpnia 2012 Powodzenia, niestety te klenie są wytresowane i raczej nie da rady ich złowic
dario Napisano 4 Sierpnia 2012 Napisano 4 Sierpnia 2012 Dzisiejszy wypad nad Bzurę w okolicach Łowicza; Kleń 30 cm
dario Napisano 4 Sierpnia 2012 Napisano 4 Sierpnia 2012 Nie wydaje mi się , wyglądał na klenia, i tak wrócił do wody....
szczupak28 Napisano 4 Sierpnia 2012 Napisano 4 Sierpnia 2012 Powodzenia, niestety te klenie są wytresowane i raczej nie da rady ich złowic bumtarara ja kleni nie łowie , bo i po co? Sandacz , szczupak,pstrag.....TYLKO I WYŁĄCZNIE. , inna ryba mnie nie interesuje. Ale małych kleni jest tam masa takich po 10-20 cm , rzadkością jest ujrzeć osobniki powyżej 30 cm.
Rekomendowane odpowiedzi