Mefisto Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Witajcie, w mojej okolicy jest stare koryto Wisły i chciałbym się dowiedzieć czy mogę tam łowić bez opłat. Woda nie jest oznakowana, nie jest wykazana w wodach PZW, jest tam wiata na której czasem jest informacja o zawodach wędkarskich i dniach w których można zadawać na kartę. W innym miejscu są dwa średniej wielkości stawy z których rolnicy podlewają warzywa i które też są "niczyje". Wiem że wody obfitują w karasia i w wolnej chwili można by pomoczyć kija. Podsumowując, jak dowiedzieć się czy można łowić bez opłat? W PZW? Urzędzie gminy? Czy po prostu można tam łowić? Może był już podobny temat ale nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czester78 Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Idź do lokalnego koła PZW to Ci potwierdzą lub zaprzeczą czy to są ich stawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefisto Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2012 A czy mają obowiązek oznakowania swojego łowiska które nie jest w wykazie wód PZW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 A czy mają obowiązek oznakowania swojego łowiska które nie jest w wykazie wód PZW? Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefisto Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Czy jest możliwość sprawdzenia dokumentów potwierdzających przynależność stawu do koła? Pytam ponieważ myślę że powiedzą mi że należy do nich z tego względu że nie płacę składek i zawsze to jednego mniej na łowisku. Czy Urząd gminy może powiedzieć kto jest właścicielem wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi