ChaoTic Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 Witam temat posta może mało jasny..... chce trochę poprzerabiać mój sprzęt - podpórki,balkon do kosza - a, że cały nasz wędkarski majdan jest na gwincie 3/8'' 20 bsf czyli nie metrycznym a calowym - rodzi się mały kłopot szukam śrub 3/8 cala o na gwincie 20 - może ktoś wie gdzie można w Polsce za rozsądne pieniądze takowe zakupić ewentualnie nagwintowany pręt o tym skoku ? może ktoś ma inny patent (przegwintowywanie nie wchodzi w grę) ? Cytuj
qazqq2 Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 nie wiem jak to wygląda ale jeśli nie przeszkadza przedluzenie o kilka cm to każdy tokarz dorobi Ci przejsciówki z końcem jaki chcesz Cytuj
dominik poznan Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 calowe śruby są teraz częste przy ciągnikach rolniczych weż gwint na wzór jeśli masz blisko to wal do sklepu z takimi częsciami, w metalowych sklepach też są może nie we wszystkich najprosciej toczenie dorobi długośc jak bedzie trzeba to zrobi przegrubienie llub wybierze śrube zrobi pełny gwint lub częsciowy ja nietypowe śruby daje do wytoczenia najpewniej ,najprościej ,wszystko na wymiar nic nie trzeba docinać pasuje jak orginał a za 4 zapłacisz około 25-30zł może taniej bo nie potrzebny tobie super twardy materiał pręt gwintowany też jest tani ale z nietypowym będą klopoty proponuje toczenie bo masz zrobione jak chcesz a nie zakładasz co kupisz lub sam dopasowujesz[iu Cytuj
dominik poznan Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 ChaoTic, jesteś z poznania to na świcie za ryneczkiem jest świat oringów i chyba też tam mają ale to sprawdze jutro i jeszcze na górczynie nie znam dokładnie adresu spr jutro na wizytówce Cytuj
ChaoTic Napisano 22 Sierpnia 2012 Autor Napisano 22 Sierpnia 2012 dziękuję za odpowiedź - sprawdzę sklep ale czekam jeszcze na odpowiedz z jednego internetowego .... chciałem dorobić na regulowanej gwintownicy ale cały wist polega na tym nietypowym u nas skoku. Cytuj
ChaoTic Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Napisano 23 Sierpnia 2012 ustaliłem ze koszt takiej śruby o długości 5cm to kosz ok 8 zł i do tego przesyłka .... czyli tyle ile podpórka w wędkarskim a wtedy mam jeszcze i gwint żeński .... obadam czy jakiś zakład mi nie nagwintuje - bo tu już bym za dużo przerabiać balkonu nie musiał to i więcej można zapłacić Cytuj
cezar80 Napisano 25 Sierpnia 2012 Napisano 25 Sierpnia 2012 Zazwyczaj gdy miałem problem z jakąś śrubą, nakrętką szukałem zawsze w asmet. Sprawdź może mają w twoim rejonie jakiś sklep. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi