andy43 Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 do kogo należą jeziora w okolicy miejscowości Swornegacie, w pensjonatach twierdzą że PZW ale jakie, na stronach PZW nie ma tych wód, inni twierdzą że gospodarstwa rybackie, czy jest sens przyjeżdżać żeby powędkować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cygan05 Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 To moje rodzinne strony, powiedz mi kolego jakie rybki cię interesują?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nasion70 Napisano 10 Lipca 2010 Share Napisano 10 Lipca 2010 Witam . A może łowił ktoś na j. Dybrzyk ? Znalazłem że zawiaduje nim Gospodarstwo Rybne Charzykowy i tam muszę wykupić zezwolenie. Ale jak tam z rybami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hunter831 Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Wybieram się nad jeziorko Karsińskie i chciałbym się czegoś więcej o nim dowiedzieć, szczególni interesuje mnie batymetria:) czym nęcić i na co łapać leszcza:) wszelkie informacje bardzo mile widziane:) czekam na odzew:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał31 Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Witam kolegow po sezonie (przynajmniej wakacyjnej jego czesci) Polowilem przez 3 miesiace w m. Swornegacie, jesli kogos interesuje to moge troszke opisac techniki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slimak210678 Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Mnie interesuje jakie techniki stosowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slimak210678 Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Zna ktoś dobrze jezioro Spierewnik ale na obecną chwilę nie to z przed 5 lat jakieś miejscówki na co tam można zapolować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łuk!!! Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Mam pytanie... Jakich ryb mogę sie spodziewać na jeziorze Śpierewnik ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łuk!!! Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Witam... Mam pytanie. Jakiej ryby mogę sie spodziewać na jeziorze Śpierewnik???? I na co najlepiej łapać???? Za wszystkie odpowiedzi Thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rytlanin Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Powiem ci tak Śpierewnik to nie jest już zbytnio jezioro dla ryb... Jest ich bardzo mało ale trafiają się leszcze,krąpie do 2kg. Na spining możesz złapać jakiegoś szczupłego.Najlepiej znajdź sobie miejsce swoje.. Ja preferuje ubrać wodery i wejść w trzciny bo na kładkach przeważnie wypłoszone ryby są.. Jak chcesz dowiedzieć się więcej pisz na gg 13827591 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slimak210678 Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 a jakie jezioro w okolicy Chojnic byś polecił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rytlanin Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Może charzykowskie?Co prawda tam nie byłem ale kolega opowiadał..Na Śpierwernik wybierz się kwiecieć-maj-czerwiec wtedy największe szanse na coś większego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slimak210678 Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Na Charzykowo jeździłem fakt można złapać ale tylko z łódki, natomiast pytam bo zastanawiam się gdzie na najbliższy sezon postawić łódkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rytlanin Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 No co prawda ja ci tego fachowo nie powiem ale może znajdzie się ktoś kto zdradzi ci jakieś rybne jezioro.A jeżeli nie znajdziesz to może spróbuj na Śperewniku lub na Suszku...Na Suszku przynajmniej ja złowiłem więcej niż na Śpierewniku przeważnie to karaś,leszcz a na spining dużo okoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slimak210678 Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 a z której strony z brzegu czy z łódki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rytlanin Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 Najwięcej po prawej jak byś patrzał od strugi.Ale jak jest dobry dzień to ich żeruje pełno dlatego ja jeździłem dzień w dzień na ok.4h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slimak210678 Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 Czyli idąc od Spierewnika to na lewym brzegu tam są takie stare ławy, a powiedz mi czy na spining czy żywiec, czerwony, Z innej beczki mało ludzi sie tu udziela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rytlanin Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 Mało ludzi bo to chyba najgorszy teren na dobre wękowanie... Ja na Suszku łowiłem przeważnie normalnie na spławik z białym robakiem i z zarzuconą gruntówką z rosówką. Na spining łowiłem tylko raz obszedłem całe jezioro w 2.5 h złowiłem tylko 2 okonie 20-25..Lecz 1 uderzenie zagapiłem i nie zaciołem a było bardzo mocne.. Możliwe że w tym jeziorze są jeszcze większe ryby ale ciężko je złapać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slimak210678 Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 Takie najgorsze nie jest ja w tym roku trochę połapałem na spierewniku leszcze nie duże około 2kg, lina na Grochowie i okonia na Charzykowo wiem zawsze może być lepiej na jesień fajne płocie brały na Charzykach, koledzy mówili że sandacz fajnie brał na Spierewniku jednak ja się na niego nie nastawialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rytlanin Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 A te leszcze z której strony jeziora łapałeś?Od Mrowińca? Bo ja łowię zawsze na półwyspie albo kompletnie z przodu na kładce obok ceglanego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slimak210678 Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 Nie tam jest za dużo zainteresowanych ja łapię od strony Lotynia jest kilka miejsc jest nowe miejsce całkiem blisko kładki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slimak210678 Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 Ceglany dom to mówisz o tym nowym gdzie ten nowy pomost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rytlanin Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slimak210678 Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Na trym pomoście kiedyś uwiesił mi się 0,89 kg karaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rytlanin Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 No mi 2 półkilowe leszcze.. Kilka krąpi oraz 2 mocne brania 1 przegapione na gruntówce tak pociągnęło że wędka spadła na pomost niżej..2 to zerwało mi cały zestaw ze spławika razem z spławikiem i uciekła w trzciny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi