kgradz Napisano 28 Sierpnia 2012 Napisano 28 Sierpnia 2012 Jako nowy na forum, chciał bym się przywitać ze wszystkim i opisać mój problem, ale po kolei. Obecnie posiadam dwa sprzęty spinningowe, jeden to kij Jaxon Ethernum DropShot & Jig 2-15 z kręciołem spro passion 720, drugi to Konger CarboMaxxxx AirSpin o cw 10-35 z kręciołem Catana 2500. Zazwyczaj łowie na rzece Dziwnej, gdzie są przeróżne prądy jak sama nazwa wskazuje:) A moje pytanie chodzi dokładnie jaki kij tak do cw w granicach 20 25, który nada się na bocznego troka z obciążeniem do 15 g, nieraz jakiegoś cięższego woblera do 15 max 20 g, ale także jakaś wahadłówkę i główkę w poszukiwaniu bolenia i jakiegoś szczupaka. Chodzi mi o taki bardziej uniwersalny kij, który pozwoli mi zabierać wozić tylko jeden kij zamiast tych dwóch i oczywiście rozmiar do 240 bo więcej nie wejdzie do bagażnika:) Może jeszcze podpowiedzielibyście jakiegoś kręcioła, którego używał bym do tego JAxona, bo Spro zostanie przeniesiony do nowego wędziska, rozmiar myślę jakiś 1000 i wtedy jakiś lekki spining został by do główek i małych obrotówek. Na kija mam powiedzmy do 150 zł na kręciłka chciał bym się zmieścić w 100. Jeżeli znalazły by się jakieś ciekawe troszkę droższe alternatywy, chętnie spojrzę. Jak by dało radę prosił bym także o linki do jakiś testów polecanego testu. Pozdrawiam, KG Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi