Misiek22 Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 Mam pytanie w tym roku 1 września wypada w sobotę .Wiem ,ze jest taki przepis ,że jeżeli 1 września wypada w dzień wolny od pracy to skraca się o ten dzień okres ochronny .Mnie mnie interesuje czy wolno zabierać ryby , choć walczę z ludźmi , którzy to robią dlatego chciałbym wiedzieć. Bardziej interesuje mnie czy wolno mnie spiningować skoro jest zakaz od 1 września ( dodatkowa opłata). Dziękuje za wszelkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonek Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 Ale w przypadku roku 2012 i pierwszy września wypada w sobotę. A sobota nie jest dniem wolnym ;p Jeżeli by była niedziela to już bardziej. Ja w piątek zamykam sezon pstrągowy. i odkładam spinning na wodach krainy pstrąga lipienia do 31stycznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 To, że ty masz dzień wolny, nie znaczy że tak jest w ustawie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek22 Napisano 29 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2012 Ale w przypadku roku 2012 i pierwszy września wypada w sobotę. A sobota nie jest dniem wolnym ;p Jeżeli by była niedziela to już bardziej. Ja w piątek zamykam sezon pstrągowy.i odkładam spinning na wodach krainy pstrąga lipienia do 31stycznia. Ja pomimo ,że wolno u mnie na niego polować od 1 stycznia przekładam to o aż 4 miesiące bo zwykle za zimno. Choć kiedyś marzy mnie się powitać nowy rok z spiningiem w ręku.... Powiem wam ,że po tym co piszecie zrobiło mnie się lekko przykro bo na wyprawie pstrągowej byłem tylko w tym roku ......ledwo 3 razy i planowałem poświecić im cały ten weekend.... Teraz już wiem ,że dzień ustawowo wolny to dopiero niedziela.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Ale w przypadku roku 2012 i pierwszy września wypada w sobotę. A sobota nie jest dniem wolnym ;p Jeżeli by była niedziela to już bardziej. Ja w piątek zamykam sezon pstrągowy.i odkładam spinning na wodach krainy pstrąga lipienia do 31stycznia. Ja pomimo ,że wolno u mnie na niego polować od 1 stycznia przekładam to o aż 4 miesiące bo zwykle za zimno. Choć kiedyś marzy mnie się powitać nowy rok z spiningiem w ręku.... Powiem wam ,że po tym co piszecie zrobiło mnie się lekko przykro bo na wyprawie pstrągowej byłem tylko w tym roku ......ledwo 3 razy i planowałem poświecić im cały ten weekend.... Teraz już wiem ,że dzień ustawowo wolny to dopiero niedziela.... Co się odwlecze, to nie uciecze. Także nie ma się czym przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Została muchówka i lipienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek22 Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Pozostały głowacice na muchówkę .Bo lipieni tez nie wolno , zakaz ma na celu odrodzenie się lipienia. i dobrze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Misiek22, u nas łowić można ale się nie zabija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi