Gość tatamarcelka Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 Witam, koledzy proszę o podpowiedź, jak to jest z tą długością całkowitą bolonek. Kupiłem Trabucco Energhia Allround 6m. Napisane jest na niej długość 6m. W istocie ma natomiast 5,50m. Czy oni tak to liczą, czy to ja mam jakiś nietypowy egzemplarz? Jak jest z waszymi kijkami? Cytuj
aregmax Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 Miałem podobny przypadek z włoską wędką - było 4,05 zamiast 4,20. W ciemno zakładam że tak dopuszczają i jest to działanie marketingowe. Jak dla mnie jest to mało rzetelne, katalog powinien zawierać właściwy wymiar. Cytuj
zwykly_michal Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 Gdybym kupil taka wedke oddalbym do sklepu jako towar wadliwy. Wymiar produktu nie odpowiada wymiarom z katalogu. Nie mozecie miec pewnosci ze to co kupiliscie bedzie wlasciwie spelnialo swoja role. Nie wiem jak to wyglada w Polsce ale tutaj bez problemu dostalbym pieniadze z powrotem. Cytuj
dominik poznan Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 chyba każda bolonka tak ma bo mam kongera i ma 4,85 a miałobyć 5m Cytuj
slayer74 Napisano 29 Maja 2013 Napisano 29 Maja 2013 Konger ARCUS BOLOGNESE 600 u mnie to samo do nominalnego wymiaru brakuje ok. 20cm. może dlatego, że po parę centymetrów odpada na łączeniach bo przecież elementy teleskopowe zachodzą na siebie. Cytuj
pawel332 Napisano 29 Maja 2013 Napisano 29 Maja 2013 Zaciekawiony tematem zmierzyłem swojego robinsona leader 4,50 brakuje 5cm, faktycznie(jak pisał slayer74) chyba jest tak ze wymiar to jest suma wszystkich elementów osobno a w chwili rozłożenia wędki tracimy na łączeniach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi