zieloczek100 Napisano 31 Sierpnia 2012 Napisano 31 Sierpnia 2012 Witam potrzebuję, uniwersalnego kręciołka do ok 80zł. Będzie służył głównie do połowu na spinning i spławik rzadziej na grunt. Myślałem o takim kołowrotku : DAIWA SWEEPFIRE E 3000A Chcę, aby wytrzymał kilka sezonów, był dość lekki i lekko pracował. Obecnie do mojego spinningu i spławika używam kołowrotka Golden 804- słynną bazarówkę, na którą ogólnie nie narzekam, a do gruntu kołowrotek z Lidla w biegiem wolnym, o wadze 600g, którego używałem przez jakiś czas na spławik, ale jest zbyt ciężki Cytuj
leon-zawodowiec Napisano 31 Sierpnia 2012 Napisano 31 Sierpnia 2012 OKUMA SAFINA OKUMA COMPRESSA dwa dobre kołowrotki w tej cenie rozmiar dobierz do swoich potrzeb Cytuj
zieloczek100 Napisano 1 Września 2012 Autor Napisano 1 Września 2012 o Tym 2 Okuma Compressa to prawda co piszą: "Seria bardzo mocnych, praktycznie niezniszczalnych kołowrotków"? A co sądzicie o tym kołowrotku? DAIWA SWEEPFIRE E 3000A Nie wiem dlaczego ale jakoś wyjątkowo mi się spodobał Cytuj
dominik poznan Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 jak tani to tylko okuma właściwie każdy mam okuma po za duperelkami które można samemu usunąc bezawaryjne jeden z nich ma już 16 lat i na spławiku bezawaryjny Cytuj
zieloczek100 Napisano 2 Września 2012 Autor Napisano 2 Września 2012 U kolegi leży Okuma która ma ze 20 lat i dalej kręci, ale czasy się zmieniają i teraz kupić dobry kołowrotek to te kilka set złotych trzeba wyłożyć. To powiecie o OKUMA COMPRESSA jak z jego wytrzymałością itp? Cytuj
spanner Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 Zastanów się jeszcze nad okuma safina pro. Musiałbyś wyłożyć około 100zł ake myślę że warto. A ta compressa też jest ok. Ale to tylko moje teoretyczne rozważania. Cytuj
zieloczek100 Napisano 2 Września 2012 Autor Napisano 2 Września 2012 Ogólnie nie łowię jakiś mego okazów, tylko mniejsze rybki, i to też sporadycznie więc myślę że ta tańsza OKUMA mi wystarczy, dodatkowo ma 5lat Gwarancji. A co powiecie o kołowrotkach Mikado? Niedaleko mam sklep z tymi kołowrotkami tj ok 30km Cytuj
leon-zawodowiec Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 odpuść se mikado i bierz okume, w tej cenie nie znajdziesz nic lepszego!! Cytuj
zieloczek100 Napisano 3 Września 2012 Autor Napisano 3 Września 2012 OK, dzięki za pomoc, muszę pochodzić po sklepach może gdzieś na miejscu znajdę OKUMĘ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi