zieloczek100 Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Witam. Znalazłem u dziadka wędkę wykonaną z bambusa, Jest bardzo lekka, twarda( przy mocnych "machaniu" nie ugina się) i krótka ok 1.5m. Nie ma na niej żadnych oznaczeń. Górna przelotka przerdzewiała i odpadła więc przykleiłem przelotkę bazarowej wędki na jakiś czas. Ani mój tata, ani dziadek nie mają pojęcia skąd wzięła się ta wędka w naszym domu. Wygląda jak bambus a nie jak bazarowe wędki bambusowe o kolorze bambusa. Do czego można używać takiej wędki? Wiem, że dużo zdjęć, za co przepraszam Moderatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Fajna - szkoda niszczyć łowieniem... Toć to zabytek prawie! Ja bym zrobiła fajną wędkarską aranżację do pokoju/pracowni na ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 To jest już model kombinowany. Oryginalne bambusy z tego co pamiętam (używałem) były bez takich uchwytów na kołowrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieloczek100 Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2012 No nie wiem, może było, ale to jeszcze mnie na świecie musiało nie być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 To jest już model kombinowany. Oryginalne bambusy z tego co pamiętam (używałem) były bez takich uchwytów na kołowrotek. Były i takie - dziadek taką miał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Ja mam całą z bambusa....... solidna wędka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieloczek100 Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Na wybrudzeniach bambusa (myślę ze wiecie o co chodzi) są malutkie pęknięcia (tak to bywa z drzewem), Jak sadzicie w przeliczeniu na zl, ile taka wędka może być warta? Do jakiej metody połowu można ja używać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi