Domin Napisano 12 Września 2012 Share Napisano 12 Września 2012 Witam. Mam problem z zacinaniem suma. Sumy łowię na zwykły zestaw żywcowy ze spławikiem, tylko na kotwice zakładam wątróbkę. Złowiłem już dwa nie wielkie sumy na ten zestaw jednak większość brań marnuje już w chwili zacięcia. Po zniknięciu spławika czasami długo czekam, czasami od razu zacinam ale zazwyczaj okazuje się że nic się nie zacina. Zastanawiam się w czym problem? Może to coś innego bierze niż sum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 12 Września 2012 Share Napisano 12 Września 2012 Przy braniu suma zasada jest prosta- zaczyna sie jazda od razu zaciecie. Na watrobe moga wziac tez inne ryby- leszcz, sumik karlowaty, amur.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 12 Września 2012 Share Napisano 12 Września 2012 Przy braniu suma zasada jest prosta- zaczyna sie jazda od razu zaciecie. Na watrobe moga wziac tez inne ryby- leszcz, sumik karlowaty, amur.... Może też wziąć kleń Załóż żywca i problem powinien zniknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domin Napisano 12 Września 2012 Autor Share Napisano 12 Września 2012 Dzięki za pomoc, na następnej wyprawie zamontuje małą kotwiczkę albo haczyk i zobaczę co się będzie zacinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Może też wziąć kleń Zgadza się. Może jeszcze być jesiotr, bo też mi się zdarzało go złowić na wątrobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domin Napisano 13 Września 2012 Autor Share Napisano 13 Września 2012 To całkiem możliwe w tym miejscu bo zostało zarybione jesiotrem chociaż nie osiągają takich dużych rozmiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 14 Września 2012 Share Napisano 14 Września 2012 Moze wziac jeszcze karp i sandacz, bo i te gatunki siadały mi na wątrobke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domin Napisano 14 Września 2012 Autor Share Napisano 14 Września 2012 Karpie to na wszystko biorą. Raz złowiłem karpia na ukleje, zdziwiłem się wtedy bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi