artleep Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 Witam. Dopiero od niedawna zacząłem swoją przygodę z wędkowaniem i mam może proste ale dla mnie ważne pytanie. Mianowicie : czy jeśli teraz temperatura rano wynosi jakieś 6-10^C (Wrocław) to warto wyjeżdżać z samego rana na ryby spokojnego żeru? Czy może lepiej poczekać do 8-9 aż słońce trochę wyżej wzejdzie i temp. nieco się podniesie? Wiadomo woda jest teraz cieplejsza ale nie wiem jak to ma się do aktywności ryb? Z góry dziękują za porady i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 Czym zimniej tym ryby idą na głębszą wodę. Ja w wakacje łowię na 4m i stopniowo się przesuwam na coraz głębszą wodę i kończę na 8m późną jesienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 Na jesieni wg mnie nie ma to takiego znaczenia, za to wiosną zawsze lepsze brania mam wieczorem, kiedy woda jest bardziej nagrzana po całym dniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwykly_michal Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Witam.Dopiero od niedawna zacząłem swoją przygodę z wędkowaniem i mam może proste ale dla mnie ważne pytanie. Mianowicie : czy jeśli teraz temperatura rano wynosi jakieś 6-10^C (Wrocław) to warto wyjeżdżać z samego rana na ryby spokojnego żeru? Czy może lepiej poczekać do 8-9 aż słońce trochę wyżej wzejdzie i temp. nieco się podniesie? Wiadomo woda jest teraz cieplejsza ale nie wiem jak to ma się do aktywności ryb? Z góry dziękują za porady i pozdrawiam:) Aktywnosc ryb zalezy od temp wody a nie powietrza. Jesli nad woda jest cieplej niz rano w wodzie nic sie nie zmieni, ryby beda braly tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi