nanikosz Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Pierwszy kołowrotek karpiowy do 300 plnów bez wolnego biegu. przeznaczenie głownie zaporówka Słup-Jawor więc potrzebne są dalekie rzuty. Chciałbym go używać również do feedera. Zastanawiam się nad Anaconda Distance Carp. Z tym że minusem jest brak tego zabezpieczenia przed wchodzeniem żyłki pod szpule, a w innym kołowrotku często mi się to zdarza. Polećcie coś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Tica Scepter, wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanikosz Napisano 7 Października 2012 Autor Share Napisano 7 Października 2012 a dokładnie jaki model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 a dokładnie jaki model Scepter Jeśli do karpiowania, to przełożenie 4,1:1, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanikosz Napisano 9 Października 2012 Autor Share Napisano 9 Października 2012 zamówiłem ten co poleciłeś ale on ma wg sklepu przełożenie 5,2:1 jednak sprawdzając u producenta widzę 4,1:1 chyba w opisie sklepu jest błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 Mam te kołowrotki z przełożeniem 4.1. Mogłeś zadzwonić i się upewnić, ale daj znać jak jest, kiedy je otrzymasz, bo jestem ciekawy. Wg specyfikacji serii GE wyższe przełożenie miały najmniejsze modele tej serii 2000, 3000,4000. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 10 Października 2012 Share Napisano 10 Października 2012 tica scepter Gf i Ga różnia sie tylko kolorem. Przełożenie jest takie samo 4,1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 10 Października 2012 Share Napisano 10 Października 2012 tica scepter Gf i Ga różnia sie tylko kolorem. Przełożenie jest takie samo 4,1:1 Zgadza się, bo w modelu GF nie występują wielkości "spinningowe", wymienione wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanikosz Napisano 10 Października 2012 Autor Share Napisano 10 Października 2012 zamówiłem kołowrotek z przełożeniem 4.1:1 ale jak się dowiedziałem na stronie jest poprawna informacja ponieważ Tica produkuje również kołowrotki z przełożeniem 5.2:1, jak do spiningu:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanikosz Napisano 13 Października 2012 Autor Share Napisano 13 Października 2012 Nie chce zakładać drugiego tematu i zaśmiecać forum. Zastanawiam się nad drugim kołowrotkiem karpiowym. Temat przerabiany kilka razy Spro Super Long Cast 460 vs Okuma Travertine Baitfeeder 55. Na zbiorniku na którym łowię jest zakaz korzystania ze środków pływających więc zależy mi na dalekich rzutach. Czy jest różnica w rzutach? Proszę o opinie w tym temacie. Spro ma szpule BIG PIT, a Okuma jakość. Na wolnym biegu nie zależy mi szczególnie. Zastanawiam się też dlaczego wszyscy tak marudzą żeby nie brać kręciołka w tak małej cenie z wolnym biegiem bo się psuję. Jest przecież 5 lat gwarancji, jak się zepsuję to naprawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 13 Października 2012 Share Napisano 13 Października 2012 Nie chce zakładać drugiego tematu i zaśmiecać forum. Zastanawiam się nad drugim kołowrotkiem karpiowym Kup drugi taki sam Wygodnie jest mieć sprzęt jednakowy, po co sobie komplikować życie, tym bardziej, że wymienione Spro jest tego samego typu kołowrotkiem. Ponad to oba wymienione modele moim zdaniem nie dorównują Scepterowi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanikosz Napisano 14 Października 2012 Autor Share Napisano 14 Października 2012 chętnie zrobiłbym tak lecz w sklepie w tym sezonie nie będą mieli już tej Tici z przełożeniem 4,1:1. W ofercie tylko przełożenie 5.2:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanikosz Napisano 14 Października 2012 Autor Share Napisano 14 Października 2012 Ok znalazłem w sklepie innym ta tice temat zamkniety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sander Napisano 16 Października 2012 Share Napisano 16 Października 2012 Ja niestety Tica Scepter pochwalić nie mogę. Moje 2 szt. Tica Scepter gf 6000 od początku strasznie skręcają żyłkę. Rolka kabłąka kręci się normalnie. Sprawdzone na 3 rodzajach żyłek: TB ballistic, Kryston Krystonite i Korda Adrenaline. Już po kilkunastu rzutach (bez specjalnych obciążeń), żyłka jest tak skęcona, że jeśli da się jej luzu to kręci piękne warkocze i innego rodzaju gniazda. Po przewinięciu żyłki ze sceptera na okumę, żyłka po pewnym czasie powraca do stanu, który pozwala ją normalnie używać. Ogólne wykonanie kołowrotka jest ok, hamulec precyzyjny, ale to skręanie jest jak dla mnie nie do przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanikosz Napisano 17 Listopada 2012 Autor Share Napisano 17 Listopada 2012 mógłbyś zdjęcie rzucić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi