Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zakładam post bo nie znalazłem nic o kanale,tylko ogólne w poście o parnicy.Uważam ,że warto bo to ciekawe łowisko.Byłem dzisiaj 2,5 godz,wynik to 2 okonki 15 i 19 cm,jeden mi poszedł.Metoda drop-shot,przynęta ośmiorniczka żółto-zielona 2,5 cm.Widziałem wędkarza , który łowił na bata niezłe płocie...

Jeszcze tam wrócę.

• 8 months later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Rzeczywiście uciąg na na Zielonym ostatnio spory, ale biorą tam piękne i grube płocie. Dzisiaj złowiłem soją największą, także hol na delikatnym zestawie trwał dłuższą chwilę. Zdecydowanie trudniej złowić leszcza. Ogólnie trochę z kolegą połowiliśmy. Wszystkie ryby zawsze wypuszczamy, co niestety wśród okupującego kanał towarzystwa jest wyjątkiem... Na szczęście ryb tam mnogo.

Napisano

witaj mvp,

płotki na Zielonym mają swoje kaprysy i nie zawsze dobrze biorą, ja najczęściej łowię na kuku i białe ale ostatnio wprowadziłem jako przynętę skórkę od chleba (polecam);

a tak dla odmiany proponuję abyś poszukał okonia-trafiają się ładne sztuki po 28-33cm ...

Napisano

Masz absolutną rację, najlepiej biorą na białe robaki i na kukurydzę z puszki, na czerwonego robaka nie miałem prawie żadnych efektów. Próbowałem też na groch, ale pewnie trzeba by dłużej nęcić. Łowię wędką matchową i staram się, żeby przynęta znajdowała się jak najbliżej dna, wtedy jest najwięcej brań. Spróbuję tej skórki od chleba i poeksperymentuję jeszcze z zanętą, może jakby tam podsypać pszenicą albo innym ziarnem, to by lepiej brały?

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 1 year later...
Napisano

byłem 24.01.15, zapomniałem rękawiczek wiec wytrzymałem tylko około 30 minut, poziom wody był dość wysoki - pierwszy raz w życiu nie złapałem tam żadnej ryby (spławik), a nawet brania nie miałem - presja wędkarska nie licząc mnie zerowa.

• 3 weeks later...
Napisano

dzisiaj byłem (spławik), jakieś 2h nad zielonym brały tylko i wyłącznie okonki i to tylko na przegruntowanym zestawie, potem pojechałem na most cłowy a tam studnia.

• 1 month later...
Napisano

wiosna zawitała - płotki i płocie, wczoraj całkiem ładnie współpracowały, heh nie ma to jak na bolonce z 25-30 m ładną płoć ciągnąć, satysfakcja większa niż leszcz 1,5 kg z gruntu - brakowało mi tego :)

Napisano

Na Kanale Zielonym byłem tydzień temu i płotki również chętnie współpracowały, łowiłem na kukurydzę z puszki ( dwa ziarna na haczyk). Fajnie spędzony czas, a płocie całkiem sporych rozmiarów...

• 2 years later...
Napisano

Byłem ostatnio dwa razy z matchem po dwuletniej przerwie i połowiłem trochę średnich płotek i kilka małych leszczyków na kukurydzę z puszki. Poza tym wszystko po staremu: żule, lumpy i hieny z wędkami...