fix-bud Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 Zakładam post bo nie znalazłem nic o kanale,tylko ogólne w poście o parnicy.Uważam ,że warto bo to ciekawe łowisko.Byłem dzisiaj 2,5 godz,wynik to 2 okonki 15 i 19 cm,jeden mi poszedł.Metoda drop-shot,przynęta ośmiorniczka żółto-zielona 2,5 cm.Widziałem wędkarza , który łowił na bata niezłe płocie... Jeszcze tam wrócę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huber321 Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Szybko na tym kanale płynie woda ? Mam zamiar w wakacje się tam wybrać po raz pierwszy ze spławikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baju Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 na Zielonym dzisiaj był dość wysoki stan wody i szybki nurt w dodatku sporo liści i różnych śmieci pływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mvp1984 Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Rzeczywiście uciąg na na Zielonym ostatnio spory, ale biorą tam piękne i grube płocie. Dzisiaj złowiłem soją największą, także hol na delikatnym zestawie trwał dłuższą chwilę. Zdecydowanie trudniej złowić leszcza. Ogólnie trochę z kolegą połowiliśmy. Wszystkie ryby zawsze wypuszczamy, co niestety wśród okupującego kanał towarzystwa jest wyjątkiem... Na szczęście ryb tam mnogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baju Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 witaj mvp, płotki na Zielonym mają swoje kaprysy i nie zawsze dobrze biorą, ja najczęściej łowię na kuku i białe ale ostatnio wprowadziłem jako przynętę skórkę od chleba (polecam); a tak dla odmiany proponuję abyś poszukał okonia-trafiają się ładne sztuki po 28-33cm ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mvp1984 Napisano 19 Czerwca 2013 Share Napisano 19 Czerwca 2013 Masz absolutną rację, najlepiej biorą na białe robaki i na kukurydzę z puszki, na czerwonego robaka nie miałem prawie żadnych efektów. Próbowałem też na groch, ale pewnie trzeba by dłużej nęcić. Łowię wędką matchową i staram się, żeby przynęta znajdowała się jak najbliżej dna, wtedy jest najwięcej brań. Spróbuję tej skórki od chleba i poeksperymentuję jeszcze z zanętą, może jakby tam podsypać pszenicą albo innym ziarnem, to by lepiej brały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 19 Czerwca 2013 Share Napisano 19 Czerwca 2013 parzona przenica z konopiami mój sposób na sciagniecie płoci !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huber321 Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 a był ktos może ostatnio na Zielonym ze spinem ? jakie wyniki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz9988 Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 zerowe lepiej porzucać na parnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huber321 Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Jutro się wybieram na Zielony połapać na grunt Polecacie jakąś zanęte ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Zwykła sklepowa plus słodka kukurydza i wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Insekt Napisano 25 Lipca 2013 Share Napisano 25 Lipca 2013 Dalej ludzie tam lowiacy rzucaja rybe za siebie dla kotow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huber321 Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Był ktoś ostatnio na kanale ? Jak wyniki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konfucjusz Napisano 27 Stycznia 2015 Share Napisano 27 Stycznia 2015 byłem 24.01.15, zapomniałem rękawiczek wiec wytrzymałem tylko około 30 minut, poziom wody był dość wysoki - pierwszy raz w życiu nie złapałem tam żadnej ryby (spławik), a nawet brania nie miałem - presja wędkarska nie licząc mnie zerowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 ktoś był ? jakieś wieści z nad wody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konfucjusz Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 dzisiaj byłem (spławik), jakieś 2h nad zielonym brały tylko i wyłącznie okonki i to tylko na przegruntowanym zestawie, potem pojechałem na most cłowy a tam studnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 15 Lutego 2015 Share Napisano 15 Lutego 2015 heh to znak, ze jeszcze nie pora na cokolwiek... byle do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konfucjusz Napisano 30 Marca 2015 Share Napisano 30 Marca 2015 wiosna zawitała - płotki i płocie, wczoraj całkiem ładnie współpracowały, heh nie ma to jak na bolonce z 25-30 m ładną płoć ciągnąć, satysfakcja większa niż leszcz 1,5 kg z gruntu - brakowało mi tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baju Napisano 31 Marca 2015 Share Napisano 31 Marca 2015 Na Kanale Zielonym byłem tydzień temu i płotki również chętnie współpracowały, łowiłem na kukurydzę z puszki ( dwa ziarna na haczyk). Fajnie spędzony czas, a płocie całkiem sporych rozmiarów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mvp1984 Napisano 4 Sierpnia 2017 Share Napisano 4 Sierpnia 2017 Byłem ostatnio dwa razy z matchem po dwuletniej przerwie i połowiłem trochę średnich płotek i kilka małych leszczyków na kukurydzę z puszki. Poza tym wszystko po staremu: żule, lumpy i hieny z wędkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi