Gość Rapa-man Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 Skoro tak wszyscy pisza to cos w tym jest,staw to nie zbawka i nie male pieniadze.odradzam ci ten staw,jak masz siano to lepiej wykop nowy staw zeby moc sie nim cieszyc,a nie denerowac ze wpuscilo sie troche grosze i rybki paddly,skoro jest tam tak plytko to i nawet lisy ci przetrzepia to bajoro,powiedz mi jeszcze jak chcesz go poglebic?jak spuscisz resztki tej wody jak nie ma tam zadnej melioracji,z wiaderkami bedziesz latal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_martin_ Napisano 8 Listopada 2012 Autor Share Napisano 8 Listopada 2012 Rapa-man chcialem to uratowac i tyle dobra cos wymysle w przyszlym roku niech to wyschnie moze nowy wykopie na dzialce bo mam ziemi troche mojej wiec luz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 Luz, tylko pamietaj, że nawet na swojej ziemi chcąc budować staw. Musisz mieć pozwolenie ze starostwa/urzędu gminy oraz zgode sąsiadów graniczących z Twoim terenem popiepszone ale tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_martin_ Napisano 8 Listopada 2012 Autor Share Napisano 8 Listopada 2012 technops to wiem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwykly_michal Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 mogę to pogłębić w przyszłym roku a staw jest bezpański i tyle Skad masz pewnosc ze jest bezpanski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 9 Listopada 2012 Share Napisano 9 Listopada 2012 jak się pogłebi to woda się utrzymie jak widać z tego co piszecie to wszyscy prawie są tacy mocni pisać łatwo nie trudniej doradzic zrobić coś bez urazy Uwierz mi, bez dopływu świeżej wody czy to deszczówki spływającej lub z innych źródeł to tak mały 2m głębokości staw na środku pola ciężko jest utrzymać. Uwierz mi, bo już kiedyś gdzieś na forum opisywałem trzy stawy które posiadam w rodzinie i jeden z podobną wielkością a nawet większą z wybijającą studnią głębinową przy upalnych tygodniach woda drastycznie spada. Lecz nigdy nie spadnie do tego stopnia by wyschnąć ponieważ na okrągło studnia wybija wodę i teren jest podmokły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi