Gość Rapa-man Napisano 8 Listopada 2012 Napisano 8 Listopada 2012 Skoro tak wszyscy pisza to cos w tym jest,staw to nie zbawka i nie male pieniadze.odradzam ci ten staw,jak masz siano to lepiej wykop nowy staw zeby moc sie nim cieszyc,a nie denerowac ze wpuscilo sie troche grosze i rybki paddly,skoro jest tam tak plytko to i nawet lisy ci przetrzepia to bajoro,powiedz mi jeszcze jak chcesz go poglebic?jak spuscisz resztki tej wody jak nie ma tam zadnej melioracji,z wiaderkami bedziesz latal? Cytuj
dj_martin_ Napisano 8 Listopada 2012 Autor Napisano 8 Listopada 2012 Rapa-man chcialem to uratowac i tyle dobra cos wymysle w przyszlym roku niech to wyschnie moze nowy wykopie na dzialce bo mam ziemi troche mojej wiec luz ? Cytuj
technops Napisano 8 Listopada 2012 Napisano 8 Listopada 2012 Luz, tylko pamietaj, że nawet na swojej ziemi chcąc budować staw. Musisz mieć pozwolenie ze starostwa/urzędu gminy oraz zgode sąsiadów graniczących z Twoim terenem popiepszone ale tak jest Cytuj
dj_martin_ Napisano 8 Listopada 2012 Autor Napisano 8 Listopada 2012 technops to wiem pozdrawiam Cytuj
zwykly_michal Napisano 8 Listopada 2012 Napisano 8 Listopada 2012 mogę to pogłębić w przyszłym roku a staw jest bezpański i tyle Skad masz pewnosc ze jest bezpanski Cytuj
pawciobra Napisano 9 Listopada 2012 Napisano 9 Listopada 2012 jak się pogłebi to woda się utrzymie jak widać z tego co piszecie to wszyscy prawie są tacy mocni pisać łatwo nie trudniej doradzic zrobić coś bez urazy Uwierz mi, bez dopływu świeżej wody czy to deszczówki spływającej lub z innych źródeł to tak mały 2m głębokości staw na środku pola ciężko jest utrzymać. Uwierz mi, bo już kiedyś gdzieś na forum opisywałem trzy stawy które posiadam w rodzinie i jeden z podobną wielkością a nawet większą z wybijającą studnią głębinową przy upalnych tygodniach woda drastycznie spada. Lecz nigdy nie spadnie do tego stopnia by wyschnąć ponieważ na okrągło studnia wybija wodę i teren jest podmokły. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi