daniello2010 Napisano 23 Października 2012 Napisano 23 Października 2012 Witam wszystkich,albo jestem ślepy albo niema tematu o tym jeziorku,,,Posiada ktos jakieś aktualne info n temat tego akwenu?Wędkuje ktoś tam?? Cytuj
fix-bud Napisano 25 Października 2012 Napisano 25 Października 2012 Nikt się nie pucnie bo rekordy tam targają Cytuj
fx Napisano 25 Października 2012 Napisano 25 Października 2012 Lowilem tam kilka sezonów 2008-2011 głownie z brzegu w południowej części jeziora. Dość ciekawa woda, szcxupak i okon jest i to w zadowalajacych ilościach. Kpl. W 1-2h to nie był problem. Co ciekawe szczupaki całkowicie ignorowaly gumy (przez szereg wyjazdów). Głownie woblery obrotowki i co ciekawe wahadla, na które w tym jeziorze ryby szczególnie dobrze reagują. Jezioro dość głębokie i trudne technicznie jeśli chce sie łowić coś wiecej niż trzciniaki do kilograma. Okonie w stadach zapewniają moc wrażeń, a sztuki 0'5 kg to dość częsty połów. Ne byłem tam w tym roku wiec nie wiem co słychać. Miejscowi opowiadali o wielkich sumach, karpiavh i amurach ale tego nie widziałem. Cytuj
kris 74 Napisano 25 Października 2012 Napisano 25 Października 2012 fx a o jakiej porze roku lapales? Ja tam bylem na wczasach z 15 lat temu w lipcu i fajnego Leszcza polapalem ale zaintrygowaly mnie te Twoje Szczupaki Jesli morzesz to podaj wiecej szczegolow bo to fajne jeziorko moze teraz jakiegos Esoxa by sie polapalo Cytuj
fx Napisano 25 Października 2012 Napisano 25 Października 2012 Zwykle łowiłem od molo przy ul. Rybackiej (Moryń) aż do wsi Gądno po drugiej stronie jeziora. na tym odcinku było kilkanaście kładek i kilka dzikich plaż z których w woderach można spokojnie łowić. jest to jezioro typu sielawowego i miejscami w okolicach brzegu głębokość sięga 6-8m. Są też miejsca od strony Gądna gdzie woda jest płytka na 10-20m o brzegu a później jest ostry zjazd i na tych miejscówkach (z łodzi) łowiłem najwięcej. Dookoła południowej części jeziora biegnie ścieżka więc spokojnie można obejść kawałek brzegu aż do prywatnych nieruchomości Gądna gdzie wstępu i przejscia nie ma. Z przynęt tak jak pisałem głównie tradycyjne metody i to do tego stopnia że przeciąganie gum w jednym miejscu na pusto, później obrotówka i od razu branie. Z plaży Gądna można było polowić również fajne wzdręgi na małe gumki. i to chyba tyle, w tym sezonie tam nie byłem więc nie wiem czy coś się zmieniło. Cytuj
salosik Napisano 25 Kwietnia 2013 Napisano 25 Kwietnia 2013 Wczoraj, pól dnia zabawy z spinningiem z pontonu. Wynik- 5 niewielkich okoni i 2 szczuple. Jeszcze nie wytarte. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi