Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Lowilem tam kilka sezonów 2008-2011 głownie z brzegu w południowej części jeziora. Dość ciekawa woda, szcxupak i okon jest i to w zadowalajacych ilościach. Kpl. W 1-2h to nie był problem. Co ciekawe szczupaki całkowicie ignorowaly gumy (przez szereg wyjazdów). Głownie woblery obrotowki i co ciekawe wahadla, na które w tym jeziorze ryby szczególnie dobrze reagują. Jezioro dość głębokie i trudne technicznie jeśli chce sie łowić coś wiecej niż trzciniaki do kilograma. Okonie w stadach zapewniają moc wrażeń, a sztuki 0'5 kg to dość częsty połów. Ne byłem tam w tym roku wiec nie wiem co słychać. Miejscowi opowiadali o wielkich sumach, karpiavh i amurach ale tego nie widziałem.

Napisano

fx a o jakiej porze roku lapales? Ja tam bylem na wczasach z 15 lat temu w lipcu i fajnego Leszcza polapalem :lol: ale zaintrygowaly mnie te Twoje Szczupaki :shock: Jesli morzesz to podaj wiecej szczegolow :?: bo to fajne jeziorko :lol: moze teraz jakiegos Esoxa by sie polapalo :roll:

Napisano

Zwykle łowiłem od molo przy ul. Rybackiej (Moryń) aż do wsi Gądno po drugiej stronie jeziora. na tym odcinku było kilkanaście kładek i kilka dzikich plaż z których w woderach można spokojnie łowić. jest to jezioro typu sielawowego i miejscami w okolicach brzegu głębokość sięga 6-8m. Są też miejsca od strony Gądna gdzie woda jest płytka na 10-20m o brzegu a później jest ostry zjazd :razz: i na tych miejscówkach (z łodzi) łowiłem najwięcej. Dookoła południowej części jeziora biegnie ścieżka więc spokojnie można obejść kawałek brzegu aż do prywatnych nieruchomości Gądna gdzie wstępu i przejscia nie ma. Z przynęt tak jak pisałem głównie tradycyjne metody i to do tego stopnia że przeciąganie gum w jednym miejscu na pusto, później obrotówka i od razu branie. Z plaży Gądna można było polowić również fajne wzdręgi na małe gumki. i to chyba tyle, w tym sezonie tam nie byłem więc nie wiem czy coś się zmieniło.

• 5 months later...