abra1711 Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 Zastanawiam się nad zakupem wiatrówki żeby poszczelać trochę do puszek i butelek. Jaka różnica jest pomiędzy wiatrówką 5,5mm i 4,5mm oczywiście poza różnicą w średnicy śruta? która będzie lepsza? I może potraficie powiedzieć coś o tych: Wiatrówka Industry Brand QB 15 5,5 mm http://allegro.pl/wiatrowka-industry-brand-qb-15-5-5-mm-zestaw-i2830561879.html#tabsAnchor Wiatrówka B3 4,5 mm http://allegro.pl/wiatrowka-b3-4-5-mm-gratisy-i2835329696.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drawa Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 oczywiście poza różnicą w średnicy śruta? cena za sztuke troche strzelam z podobnej w drugim przykładzie. MNIE zadowala , zaraz znajdzie się kolega który uwaza ze pierwszy sprzet jest lepszy zapytaj na Forum dyskusyjne miłośników pneumatyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantomlodz Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 Teoretycznie prędkość wylotowa wiatrówki o większym kalibrze jest niższa aby zachować dopuszczalna moc 17J. Cięższy śrut (tzn. 5,5 lepiej sprawdzi Ci się na celności do około 20 M (o ile w przypadku wiatrówki za 159 zł można mówić o jakiejś powtarzalności ) No i różnica w cenie śrutu. Przyzwoity 5,5 około 20 zł za 250 szt, i taka sama cena za 4,5 500 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 14 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2012 Dzięki za ogólny zarys snajperem nie jestem dużej skuteczności do przebicia puszki po piwie z 20m nie trzeba więc zdecyduje się na 4.5mm. Nie pisałem na forum z broniom bo pewnie pytanie dotyczące wiatrówki za 150zł zostało by potraktowane tak jak u nas pytanie o spining z bazaru, dlatego wolałem zapytać tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drawa Napisano 14 Grudnia 2012 Share Napisano 14 Grudnia 2012 dokładnie tak jak zdecydujesz się na lidera to ta na 4,5mm to ją dobrze poskręcaj- moja rozpadła się po kilkunastu strzałach, gdzie trzeba wynieniłem sruby .tu założylem srube imbusową z kołpakową nakrętka z drugiej strony,TA blaszka z otworem to uchwyt do pasa. nie ;strzelajcie' gdy nie ma śrutu w lufie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 19 Grudnia 2012 Share Napisano 19 Grudnia 2012 Zastanawiam się nad zakupem wiatrówki żeby poszczelać trochę do puszek i butelek.Jaka różnica jest pomiędzy wiatrówką 5,5mm i 4,5mm oczywiście poza różnicą w średnicy śruta? która będzie lepsza? I może potraficie powiedzieć coś o tych: Wiatrówka Industry Brand QB 15 5,5 mm http://allegro.pl/wiatrowka-industry-brand-qb-15-5-5-mm-zestaw-i2830561879.html#tabsAnchor Wiatrówka B3 4,5 mm http://allegro.pl/wiatrowka-b3-4-5-mm-gratisy-i2835329696.html Lidera nie kupuj bo to największy chiński złom.Ja mam HW 80k wersja 5.5 mm po tuningu u najlepszego tunera w Polsce Hogana. Ja strzelam rekreacyjnie . Ale uciecha jest co nie miara. Zalezy jaką dysponujesz kwotą ? Osobiście odradzam wszelakie wynalazki typu B2 , Lidery , Hamerali , BMK-i itp.Jak chcesz mieć ucieche z strzelania i celnego strzelania to zacznij od Slavi 634 Chociaż w 5.5 mm to będzie słaba bo będzie miała koło 12J. W Polsce bez pozwolenia wolno mieć do 17J karabinek. Abra wpadnij do mnie to zobaczysz co potrafi HW80 w 5.5 mm daleko z Katowic nie masz.......a drogi nie pożałujesz.... Zaloguj się na www.iweb.pl tam koledzy Ci doradzą wszystko , ja tam już jestem 5 lat.......też zaczynałem tak jak Ty....miałem Slavie aż w końcu przeszedłem na HW Waicherau wtedy oczy mi się otworzyły .Zależy czy jeszcze chcesz na sprężynę wiatrówkę , Co2 , czy na sprężynę gazową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantomlodz Napisano 20 Grudnia 2012 Share Napisano 20 Grudnia 2012 W Polsce bez pozwolenia wolno mieć do 17J karabinek. Nieprawda. W Polsce nie istnieje coś takiego jak pozwolenie na wiatrówkę. Wiatrówkę o energii powyżej 17J trzeba zarejestrować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 20 Grudnia 2012 Share Napisano 20 Grudnia 2012 Dokładnie...sorki mój błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drawa Napisano 20 Grudnia 2012 Share Napisano 20 Grudnia 2012 Zaloguj się na www.iweb.pl chcesz nam sprzedać internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 20 Grudnia 2012 Share Napisano 20 Grudnia 2012 nie, chce was nakierować na ludzi co się znają na tym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciak Napisano 20 Grudnia 2012 Share Napisano 20 Grudnia 2012 Witam, Ta wiatrówka ponoć się sprawdza: http://www.weekendfm.pl/?n=42747&powiat_chojnicki-policja_ujela_sprawcow_niedawnych_napadow_na_sklepy Pozdrawaiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 21 Grudnia 2012 Share Napisano 21 Grudnia 2012 Ponoć nie.... moja się dobrze sprawdza mam ją już 2 lata i złego słowa nie powiem.Na 50 metrów pięknie ciągnie , trafić w paczkę papierosów to nie problem a i butelki tłuc tym bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 22 Grudnia 2012 Share Napisano 22 Grudnia 2012 Witaj. Może i cena troche wyższa ale wydaje mi się że warto bo wchodzimy na zupełnie inny poziom strzelania. Mam wiatrówkę Baikal IzH 61(cena okolo 450 zł). Wiatrówka bardzo lekka, z łatwością wchodzi do każdej torby, nie ma problemu żeby ją zabrać na ryby, do lasu czy do kumpla. SUPER celna, powtarzalność strzałów jest porażająca. Jednak to co jest najlepsze w tej wiatrówce to to że jest "pięcio strzałowa ". W zestawie masz dwa magazynki na pięć śrutów i koniecznie trzeba się uzbroić w kilka opakowań śrutu bo idzie on jak zborze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darson82 Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 Z wiatrówkami to jest mniej więcej tak.... albo kupisz używany sprzęt dobrej marki albo nową chińszczyznę, która przy odrobinie szczęście rozpadnie się szybciej niż zrobi Ci krzywdę Ja zaczynałem od czegoś takiego jak Sharp Innova 4,5mm... ale oczywiście korzystając z informacji w internecie udoskonaliłem trochę tę pukawkę i tak do 50 paru metrów jest to całkiem celny karabinek... Niemniej było mi mało i postanowiłem odłożyć trochę kasy na karabinek PCP.... przy dobrej pogodzie i śrucie można sobie postrzelać do puszek/tarczy na 100metrów. Aha mam karabinek firmy Weichrach HW 100 4,5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi