bobby94 Napisano 14 Grudnia 2012 Napisano 14 Grudnia 2012 Witam, orientuje się może ktoś z Was jakie rybki można spotkać na kaszubskim, sulęczyńskim jeziorze Węgorzyno lub rzeczce Słupii ? Z tego co ja tam łowiłem to miałem leszcza, ukleje okonie, płotki oraz jazgarza. Pozdrawiam Cytuj
colbert Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 Z tego co się orientuje, to jezioro przed kilkoma latamia (2-3) doświadczało dość sporych połowów, które mocno przetrzebiły populację ryb. Dziś, wg. oficjalnych informacji występują tam m.in. szczupak, sandacz, okoń, karp, lin, jednak na forach ludzie mają tendencję do narzekania na branie. Cytuj
bobby94 Napisano 18 Grudnia 2012 Autor Napisano 18 Grudnia 2012 Dziękuję za odpowiedz, a wiesz może jakie metody połowu tam najbardziej się sprawdzają ? Bo spławik to małe rybki tylko. Cytuj
colbert Napisano 21 Grudnia 2012 Napisano 21 Grudnia 2012 Na pewno przed połowem trzeba trafić na najlepszy dla danego gatunku okres (jeżeli chcesz konkretny gatunek), jeżeli łowisz ogólnie to przeważnie łowią metodą spinnigową, ostatnio popularne staje się też jigowanie Oczywiście trzeba dobrać odpowiedni sprzęt, ale o tym jest kilka wątków na forum. Cytuj
bobby94 Napisano 13 Stycznia 2013 Autor Napisano 13 Stycznia 2013 może ktoś coś więcej doda ? jakieś własne dośw. ? pzdr Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi