ciepiela22 Napisano 29 Grudnia 2012 Napisano 29 Grudnia 2012 witam nie znalazłem podobnego tematu wiec napisałem i prosze mądrzejszych ludzi czy w rzece uciąg prawie 0wy szerokosci ok12m głębokosci śr3m moge użyć spiningu 2-10gr dragon tiny i daiwa exceler 5-25 jako feederów i pokaża mi brania ruwnie dobrze jak feederki ???? Cytuj
ChaoTic Napisano 30 Grudnia 2012 Napisano 30 Grudnia 2012 witam nie znalazłem podobnego tematu wiec napisałem i prosze mądrzejszych ludzi czy w rzece uciąg prawie 0wy szerokosci ok12m głębokosci śr3m moge użyć spiningu 2-10gr dragon tiny i daiwa exceler 5-25 jako feederów i pokaża mi brania ruwnie dobrze jak feederki ???? kijkom bliżej do pickera niz feredera ale zasada ta sama... użyć możesz bez problemu z ciężarkiem dostosowanym do cw kija jeśli z koszykiem -to radzę bardzo ale bardzo ostrożnie rzucać (pamiętaj, że niedociązony koszyk to ok 3-5gr + zanęta ok 20 gr) rzeczka wąska więc da radę.. co do wskazywalności z tiny problemu nie będzie bo o ile dobrze pamiętam to wklejanka (czyli wyewoluowany feeder), exceler to rurka czyli klasyczny spin wiec nie będzie tak widocznie wskazywał ale .... za to transmisja brań na blank będzie większa i tu polecam trzymać dłoń na rękojeści i będzie git. Cytuj
buszmen Napisano 30 Grudnia 2012 Napisano 30 Grudnia 2012 Witam! mój największy tegoroczny kleń(48cm) złowiony został na spining York Derby cw.5-24 przerobiłem go na ''pikera'' jak nie miałem brań na ''blachę'' uderzenie było takie że mało co wędka nie wylądowała w wodzie Potem kupiłem feederka 3,30 gdyż w tym miejscu którym zawsze łowię feeder 3,9 jest za długi , dlatego też testowałem z wędziskami spiningowymi , aby zobaczyć jak łowi się krótką wędką.Pozdrawiam. Cytuj
ciepiela22 Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Napisano 5 Stycznia 2013 ale nie tędy droga chodzi mi dokladniej o to czy federek cz to juz quiver taki do 50gr bedzie lepiej stkazywał brania na szczytówkach czy moje wedki terz sie do tego nadadza bo z tych wedeczek wyrzucałem główki 30gr + guma i wszystko ok ale tiny juz gasła pod główką 35gr a w tym roku zamierzam przesiaść sie z spina na delikatny grunt i z innej bajki mam do sprzedania gumy nowe nie używane ruzne kolory jak co pisac gg 9507757 Cytuj
ChaoTic Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 tak jak Tobie napisałem spin czyli daiwa exceler będzie wskazywać najsłabiej bo nie taka rola tego kija (istotą spina jest transmisja na rękojeść drgań); wklejanki będę pokazywały brania tak samo jak pikery o tej samej miękkości czczytówki. Inna sprawa ze w pickerze masz tych szczytówek kilka i spokojnie możesz sobie nimi lawirować zależnei od warunków i upodobań... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi