ciepiela22 Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 witam nie znalazłem podobnego tematu wiec napisałem i prosze mądrzejszych ludzi czy w rzece uciąg prawie 0wy szerokosci ok12m głębokosci śr3m moge użyć spiningu 2-10gr dragon tiny i daiwa exceler 5-25 jako feederów i pokaża mi brania ruwnie dobrze jak feederki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoTic Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 witam nie znalazłem podobnego tematu wiec napisałem i prosze mądrzejszych ludzi czy w rzece uciąg prawie 0wy szerokosci ok12m głębokosci śr3m moge użyć spiningu 2-10gr dragon tiny i daiwa exceler 5-25 jako feederów i pokaża mi brania ruwnie dobrze jak feederki ???? kijkom bliżej do pickera niz feredera ale zasada ta sama... użyć możesz bez problemu z ciężarkiem dostosowanym do cw kija jeśli z koszykiem -to radzę bardzo ale bardzo ostrożnie rzucać (pamiętaj, że niedociązony koszyk to ok 3-5gr + zanęta ok 20 gr) rzeczka wąska więc da radę.. co do wskazywalności z tiny problemu nie będzie bo o ile dobrze pamiętam to wklejanka (czyli wyewoluowany feeder), exceler to rurka czyli klasyczny spin wiec nie będzie tak widocznie wskazywał ale .... za to transmisja brań na blank będzie większa i tu polecam trzymać dłoń na rękojeści i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Witam! mój największy tegoroczny kleń(48cm) złowiony został na spining York Derby cw.5-24 przerobiłem go na ''pikera'' jak nie miałem brań na ''blachę'' uderzenie było takie że mało co wędka nie wylądowała w wodzie Potem kupiłem feederka 3,30 gdyż w tym miejscu którym zawsze łowię feeder 3,9 jest za długi , dlatego też testowałem z wędziskami spiningowymi , aby zobaczyć jak łowi się krótką wędką.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciepiela22 Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2013 ale nie tędy droga chodzi mi dokladniej o to czy federek cz to juz quiver taki do 50gr bedzie lepiej stkazywał brania na szczytówkach czy moje wedki terz sie do tego nadadza bo z tych wedeczek wyrzucałem główki 30gr + guma i wszystko ok ale tiny juz gasła pod główką 35gr a w tym roku zamierzam przesiaść sie z spina na delikatny grunt i z innej bajki mam do sprzedania gumy nowe nie używane ruzne kolory jak co pisac gg 9507757 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoTic Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 tak jak Tobie napisałem spin czyli daiwa exceler będzie wskazywać najsłabiej bo nie taka rola tego kija (istotą spina jest transmisja na rękojeść drgań); wklejanki będę pokazywały brania tak samo jak pikery o tej samej miękkości czczytówki. Inna sprawa ze w pickerze masz tych szczytówek kilka i spokojnie możesz sobie nimi lawirować zależnei od warunków i upodobań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi