adamo19666 Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 Witam wszystkich serdecznie ;] Miałbym wielką prośbę dla karpiarzy z naszego forum ;]. A mianowicie w zeszłym roku połowiliśmy trochę na kulki z tatą i nam się spodobało. ;] A że są w miarę środki to postanowiliśmy zakupić porządny sprzęt. I tutaj moja prośba - czy moglibyście mi pomóc w doborze wędzisk[2], kołowrotków[2], żyłki oraz stojaków [tripod czy rodpod - sam nie znam się na tym] i sygnalizatorów elektrycznych z centralką + swengery. Zwracam się do Was z tym zagadnieniem, gdyż nie jest to tani sprzęt, a wydać 2500 na szmelc nie sztuka... Co do kosztów- myślałem nad: 2 wędki do 300zł każda, 2 kołowrotki z wolnym biegiem tak do 300 max 400zł każdy do tego żyłka - niby nic takiego, a jednak wolałbym sprawdzoną. Pozostają stojaki [najlepiej na 3 wędki], sygnalizatory elektryczne [3 + centralka] oraz swengery. Może dziwnie to zabrzmi, ale chciałbym aby wasze propozycje były w ofercie fishing-mart.com.pl z 1 ważnego powodu - mam dosyć blisko do sklepu stacjonarnego i chciałbym osobiście pojechać po sprzęt - bo zawsze lepiej pomacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamo19666 Napisano 8 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2013 Rozwijając- łowię na żwirowni, gdzie liczy sie dystans rzutu - wędki właśnie do rzucania. Myślałem nad 3lbs, bo rzucam ciężarkami 113g + kulka.... Zastanawiam się też nad 3,5lbs, bo nie wiem czy 3lbs udrze siatke pva i ciężarek. Rozglądałem się troszkę i moją uwagę przykuła daiwa black widow carp 3,66 3lbs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 Jak chcesz tak machac z pva...To proponuje ci Anaconde Base 3.9 3.0-3.25lb lub 3.5lb...Co do kołowrotków to prononuje Anaconda Magic Runner IV 6500 GT.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Siema ja mam taki sprzęt. 2X Black Widow Carp 13` 3.9m 3.50lb 2X Spro Super Long Cast (największy model) Bez wolnego biegu. Brat ma Dragon Mega Baits LD Carp FR1065i z wolnym biegiem. Tripod - Stanowisko karpiowe PZ-RPD001 Żyłka - Dragon Mega Baits Carp Mono 0,32mm 600m Ze sprzętu jestem zadowolony i jego cena jest zadowalająca jak na swoją wysoką jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamo19666 Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2013 Poszperałem za wędziskami Anaconda i opinie mają bd, cenę w miarę dobrą i są lżejsze od daiwy oraz shimano. A orientuje sie moze ktoś, gdzie można dostać taki kij? chodzi mi o sklepy stacjonarne. Jak najbliżej oświęcimia- jeśli ktoś jakieś zna to proszę napisać. niestety w fishing mart ich nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 Jeśli chodzi o wędkarstwo karpiowe to waga wędek i kołowrotków odgrywa najmniejszą role bo sprzęt przez większość czasu leży na stojaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamo19666 Napisano 10 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2013 Mimo wszystko ;] czy wiecie gdzie można je dostać w okolicach Oświęcimia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romcio.fish Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 chciałbym aby wasze propozycje były w ofercie fishing-mart.com.pl z 1 ważnego powodu - mam dosyć blisko do sklepu stacjonarnego i chciałbym osobiście pojechać po sprzęt - bo zawsze lepiej pomacać cześć, zerknij na sprzęt Mega Baits, jest w ofercie sklepu o którym piszesz: Mega Baits Dragon Wędziska są bardzo dobre i jest kilka do wyboru - na rynku od kilku lat, kołowrotki dobrze chodzą nad wodą, pozostałe akcesoria też przyzwoite. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamo19666 Napisano 15 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2013 Sprzęt już kupiony. Wszystko ok, ale szukam jeszcze swingerów, bo przez nieuwage kupiłem jaxony, a sami wiecie jak sie to kończy. Składałem w domu tripoda z sygnalizatorami, i przy zakładaniu 2/3 swingery poszły.... macie moze jakieś sprawdzone swingery lub hangery?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romcio.fish Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 macie moze jakieś sprawdzone swingery lub hangery?? Ja mam hangery Prologic, z obciążeniem i bez - dwie wersje. Są w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamo19666 Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2013 A polecicie mi jakieś swingery. Chodzi o to, żeby cała konstrukcja była stalowa, a regulacja napięcia odbywała się przez przesuwanie ciężarka po ramieniu. Jest to według mnie bardzo praktyczne, tak jak to jest w swingerach Jaxon, leczo one są z plastiku i rozsypały mi się w rękach. Macie jakies propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BoniFactor Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 Witam, zaczynam dopiero swoją przygode z karpiami. Łowiłem do tej pory sprzetem ojca, a teraz przymierzam się do zakupu swojego sprzętu. Na tapecie mam takie o to sprzęty: wędzisko YORK DEVIL 2 CARP 360/3LB (w katalogu yorka podają 80-300g wyrzutu), kołowrotek ABU GARCIA CARDINAL 507i, DRAGON MAXIMA FR1050i BAITFEEDER . Mój budżet to do 1500 zł. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 wędzisko YORK DEVIL 2 CARP 360/3LB (w katalogu yorka podają 80-300g wyrzutu) . Według mnie to 80-120gr wyrzutu z tym 300 to kogoś poniosło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 YORK DEVIL 2 CARP 360/3LB Praktycznie w tej cenie kupisz kijki Daiwy, które są o niebo lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 YORK DEVIL 2 CARP 360/3LB Praktycznie w tej cenie kupisz kijki Daiwy, które są o niebo lepsze. ..i kołowrotki również odpowiedniejsze do tych Daiw i "karpiowania" kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 Nie bardzo rozumiem czemu chcesz kupić taki zestaw jeśli dysponujesz kwotą 1500zł. Za te pieniążki poszukaj coś z annacondy np.kije undercover lub droższe power carp,kołowrotki proponuję Tica Scepter około 280zł. za sztuke lub Ryobi Proskyer. Tice ma kolega i katuje je na okrągło,troche rybek już wyciągnęły i nic się z nimi nie dzieje,ja mam Ryobi Proskyery i też złego słowa nie powiem. Obecnie w jednym ze sklepów jest promocja na anacondy power carp (460zł) i zostaje Ci na dwa młynki Tica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 Dysponując kwotą do 1500 zł np: kije Daiwa BW +/- po 200 zł/szt = 400 zł kołowrotki Anaconda MR IV +/- po 300 zł = 600 zł i masz w rozsądnej cenie 1000 zł sprzęt na kilka lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit83 Napisano 31 Stycznia 2015 Share Napisano 31 Stycznia 2015 WITAM WSZYSTKICH MAM PYTANIE ZAMIERZAM ZMIENIĆ ZESTAWY I WPADŁY MI W OCZY TAKIE ZESTAWY SHIMANO ALIVIO DX SPECIMEN 3,66CM 3,5 LB 3 CZĘŚCIOWA I KOŁOWROTEK Anaconda Magic Runner IV 6500 GT ŁOWIE PRZEWAŻNIE Z WYRZUTU I TU MOJE PYTANIE CZY TO JEST DOBRY ZESTAWIK MOŻE KTOŚ MIAŁ DO CZYNIENIA Z TYM SPRZĘTEM JAK TAK TO MOŻE MI KTOŚ NAPISAĆ ILE MOŻNA MACHNĄĆ TAKIM ZESTAWEM I CZY JEST SOLIDNY JAK NA SWÓJ PRZEDZIAŁ CENOWY ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi