wilkijakies Napisano 10 Stycznia 2013 Napisano 10 Stycznia 2013 Witam. Czy ktoś z szanownych kolegów łowi (łowił) na plażach Łukęcina? Ewentualnie interesują mnie plaże Dziwnówka, Dziwnowa, czy Międzywodzia. To w zasadzie obok siebie, ale interesują mnie, jako miejsca do połowów z plaży. Jesli już, to które miejsce polecacie najbardziej? Gdzie najspokojniej (chodzi mi o turystów) no i gdzie można by spodziewac się najlepszych efektów? Cytuj
kaczor69 Napisano 14 Stycznia 2013 Napisano 14 Stycznia 2013 Parę lat temu spędzałem tam wczasy w "Big Glue" chodziłem na zachód pod Pobierowo wymacałem tam niewielką rafkę ok. 50 min. marszu wchodzily śledzie na ciężkiego Feedera z koszykiem , leszcze, płocie i węgorze ok. 100 m. od brzegu. Były to moje początki Surfcastingu i dla tego ciężki feeder lepiej się sprawdzał niz tradycyjne surfy. Ogólnie warto spędzić tam "parę" chwil na moczeniu kija. Na sondzie największe ilości ryb wykazywało przy samym wejściu na plażę (knajpo-dancingownia) bardzo miła obsługa nota bene też mocząca. W lesie na wprost wejścia do BB zostawiłem rury PCV , może jeszcze rosną Powodzenia! Pozdrawiam całą BRAĆ!!! Cytuj
kaczor69 Napisano 14 Stycznia 2013 Napisano 14 Stycznia 2013 Po naszemu "Wielki Błękit" oczywiście. polecam - pyszne żarcie, za to właściciel - nękał obsługę. Cytuj
Łukasz789 Napisano 14 Stycznia 2013 Napisano 14 Stycznia 2013 Ile ja się na-wędkowałem w Łukęcinie z plaży ....Nigdy nic nie złapałem a spędzałem tam każde wakacje przez 10 lat... Cytuj
wilkijakies Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Napisano 17 Stycznia 2013 .......chodziłem na zachód pod Pobierowo .......Chyba na wschód ..Jeśli pod Pobierowo Cytuj
kaczor69 Napisano 18 Stycznia 2013 Napisano 18 Stycznia 2013 W rzeczy samej ale i tak było warto Cytuj
wilkijakies Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Napisano 26 Stycznia 2013 Hmm....a okolice Trzęsacza...? Może więcej szanownych kolegów tam probowało swych sił z plaży...? Cytuj
krzysiekj24 Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 odkopię temat gdyż widzę wedkarzy w Łukęcinie juz cały lipiec i sierpień co prawda w lipcu więcej brań było niż teraz jednak koledze ładny węgorzyk się trafił no i oczywiście na wschód od Łukęcina Cytuj
aregmax Napisano 23 Sierpnia 2013 Napisano 23 Sierpnia 2013 No ale idzie tak coś połąpać w tych okolicach ? - jeśli możesz więcej napisać. W tym roku byłem w Międzywodziu ale bez wędek bo jeszcze mocnego sprzętu nie posiadam ale myślę, że następne wczasy to chciałbym już coś w tych okolicach zarzucić. Pozdr. Cytuj
krzysiekj24 Napisano 24 Sierpnia 2013 Napisano 24 Sierpnia 2013 Pewno że można jednak jest to wędkowanie dla cierpliwych mogą być wyjazdy zupełnie puste i trzeba sie z tym liczyć. Nasze wybrzeże jest jeszcze mało rozpoznane z tąd słaba wiedza osób na ten temat jest to spowodowane tym że mało osób wędkuje z plaży. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi