Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Koledzy, pochwalicie się gdzie można bezpiecznie wejść na lód. Osobiście interesują mnie najbardziej okolice Szczecina i Stargardu.

Czy południowy brzeg Dąbia już przymroziło? Czy Odra w Szczecinie stanęła czy można jeszcze porzucać na spinning?

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

O spinningu na Odrze można zapomnieć już niestety. Wczoraj podjechałem na Dziewoklicz w ramach rozpoznania ale nie łowiłem i lód już przyzwoity, widać wykute przeręble ale w ogległości max 20 m od brzegu

Napisano

Jutro zawitam gdzieś na lód sprawdzić to napiszę,widziałem że w zdrojach na kanale spółdzielni ara już chodzą wędkarze.Było to wczoraj.

Napisano

Byłem dzisiaj,trochę na Dziewokliczu lód od 4,5 do 10cm nawet,wędkarzy sporo,na blaszkę trafiłem kilka okonków.Rano podobno ktoś fajnych połapał,nawet 2 sandacze trafił,które zabrał(kontrola PZW by się przydała). Przy mnie jeden wędkarz trafił 2 szt 20 cm od razu je wypuścił.Na kanale koło spółdzielni Ara to samo,okonki.Na koniec elewator ,też okonki na blaszkę i na mormyche jeden starszy pan miał niezłe wyniki,mormycha z ochotka.Lód od 4 do 10cm.Tak , więc można łowić,ja bym próbował na Dziewokliczu lub Dąbskim.

Pozdrawiam

Napisano

fix-bud a w którym miejscu byłeś? od kąpieliska? Ja byłem tu jak przed tym "parkiem zabaw" zjeżdzasz w lewo do wody. Lód tak około 7-10 cm

Napisano

Byłem dzisiaj,zbiornik tzw Murowanka,lód od 10-20 cm,czterech wędkarzy.Ja bez brania,kolega 1 okoń 20 cm i jeden z wędkarzy 2 okonie,też 20cm.Pogoda super. :lol:

Napisano
20 cm lód?? :shock: a na pewno o Szczecinie piszesz?:):mrgreen:

Sharkoo,wiem o czym piszę,byłem dwa razy,z pomiaru wyszło dokładnie 19 cm.

Gdzie ta Murowanka? Pierwsze słysze.

Flomaker, temat pięknie opisał ziboli w "zbiornik wodozbiór,murowaniec w lesie przy drodze na police".

Właściwie to jest Wysoki Staw na Podbórzu.

• 5 weeks later...