sslonio Napisano 3 Lutego 2013 Napisano 3 Lutego 2013 Witam Kolegów i Koleżanki, Mam dylemat z wyborem który kij wybrać. Jeżeli ktoś posiada których z ww. kijów lub zna kogoś kto jej ma to bardzo bym prosił o informację i opinie. Oba nie są tanie więc chciał bym poznać opinię innych osób lub użytkowników. Jeżeli ktoś posiada inne wędki z serii Dragon Modarate lub Konger Paladin to również proszę o sugestię. Cytuj
Booseib Napisano 3 Lutego 2013 Napisano 3 Lutego 2013 Witaj na forum! Znam kijaszka Konger Paladin River Raid 2,74 2-14. Jest on świetnie wykonany, wyglądem nie odbiega niczym od kijaszków z pracowni.. i co najważniejsze ładnie pokazuje każde branie i radzi sobie z każdą rybką i przyłowami w postaci leszcza, szczupaka, sandacza. Skąd wiem? Używa go kolega, sam nim machałem- jest przeleciutki! Nie zaobserwowalem spadów z niego, ale zrobilem reklame Kongerowi Kumpel łowi na niego bardzo często i jest mega zadowolony. Ja był brał Paladina zamiast Moderate. Jak masz pytania to pisz tu albo prv. pzdr. Dawid Cytuj
sslonio Napisano 3 Lutego 2013 Autor Napisano 3 Lutego 2013 A co sądzisz na temat przelotek? Czytałem gdzieś, że tytanowe są bardziej podane na uszkodzenia mechaniczne. Jak oglądałem obie wędki to wydaje się, że te w Dragonie są solidniej mocowane. Nie bardzo można je powyginać itp. natomiast te w Kongerze są delikatniej mocowane, podane na przygięcia. Ale "macałem" również inne Kongery i mocowanie przelotek miały podobne. Nie wiem też jak w praktyce będzie sprawowała się pianka w rękojeści która jest w Dragonie. Cytuj
Booseib Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 Z tego co zaobserwowałem, to tytanowe przelotki w Kongerze prezentują się bardzo dobrze, wkońcu takowe montują też w kijach pracowniczych. Wybór kijaszka należy do Ciebie. Cytuj
gleam Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 mam dragona od jesieni 2012 nie mialem okazni mocno go sprawdzic ale kij prezentuje sie super : bardzo czuly, z duzym zapasem mocy, estetyka przy tej klasie kijow to wiadomo ze gorna pola. Pierwszy raz spotkalem się z piankową rękojeścia i jest to fajny bajer na chlodniejsze pory , kongera nie macalem to sie nie wypowiem , dragona polecam w ciemno Cytuj
sslonio Napisano 6 Lutego 2013 Autor Napisano 6 Lutego 2013 A możesz mi coś więcej napisać o tej wędce? Do jakich przynet jej używasz, jaka waga przynet. Jakiej wielkości masz do niej podpięty? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi