Gobio Gobio Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 Jako że tematu jeszcze nikt nie założył... Taki mi sie dziś chudzina przypelętał na "mojej" mikro rzeczce. Wychodził kilka razy do różnych przynęt, ostatecznie trafił w hand made'a 5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość CarIvan Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 Można pozazdrościć wód gdzie takowe można połowić nawet po to by potem uwolnić, u nas w centrum kraju jedynie na łowiskach specjalnych i po złowieniu musisz zabrać, nie wolno wypuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 W moim regionie natomiast występują łowiska w których jest zakaz zabierania tych ryb oraz dopuszczony tylko jeden potrójny haczyk bezzadzirowy. Odcinek ten biegnie również poniekąd przez centrum miasta gdzie te ryby czują sie równie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 Witam u nas pogoda w tym roku często zmienna jak nie wieje to sypie albo mrozi jako że wśród kolegów klubowiczów zapaleńców nie brakuje to też za nami kilka wypraw wędkarskich na różne rzeczki w poszukiwaniu rybek w kropki ,mimo że czasami aura dała mocno w d....Z rybkami jak to z rybkami czasem lepiej czasem gorzej choć kilka przyzwoitych rybek udało się oszukać. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.uspozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 Piękne kropasy! Ja również ostatnio dużo chodzę za pstrągiem ale jak dotąd nie udało mi się złowić osobnika przyzwoitych rozmiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 11 Lutego 2013 Autor Share Napisano 11 Lutego 2013 kamilo fajne pstronie. Gratulejszyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gp Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 Wydaje mi się, że obrotówka jest dobra w późniejszym czasie, a zimą i wczesną wiosną lepszy jest wobler. Sam łowię tylko na błystki i dobre wyniki mam tylko później, powiedzmy od końca kwietnia. To by się zgadzało, bo obrotówka to raczej imitacja owadów które później zaczynają się roić. Muszę zacząć łowić na woblery, a nie mam do nich przekonania. Jak sądzicie, czy wybór woblera, bądź obrotówki zależy od pory roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baldessarini Napisano 14 Lutego 2013 Share Napisano 14 Lutego 2013 gratki za piekne pstragi:)chyba sam sie wybiore zeby na kropka juz zapolowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 18 Lutego 2013 Share Napisano 18 Lutego 2013 Kanibal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 18 Lutego 2013 Share Napisano 18 Lutego 2013 salmo minnow jak zwykle nr 1 piekna ryba graty ! jakby co to mam jednego do sprzedania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaZST Napisano 18 Lutego 2013 Share Napisano 18 Lutego 2013 artech, zdradzisz na pw nazwe rzeki? czy tajemnica wedkarska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanpio Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Dzisiaj w końcu widziałem kilka kropków. Jeden wyskoczył mi do prowadzonego z prądem woblera, który się zapętlił i wił na powierzchni wody (pierwszy raz widziałem taki atak - może spróbować na małego poppera ). Potem już klasycznie chwycił ładny potok ale że wobler już zawracał i był blisko brzegu, po kilku młynkach kropek wskoczył w trzciny przy brzegu i się wyhaczył . Następnie było chyba z 5 podpłynięć i delikatnych skubnięć (wszystkie widziałem w okularach polaryzacyjnych) żaden się jednak nie zaczepił. Był też ładny atak na środku rzeki, doholowałem rybę prawie do brzegu, jednak chyba ze względu na kiepskie kotwiczki przy woblerze (cienkie i giętkie) sytuacja się powtarza pstrąg pozostaje w wodzie bez fotki. Te dwa holowane pstrągi oceniam na ok 35-40 cm. W końcu po zmianie przynęty na małego perłowego rippera zameldował się taki ok. 30 cm na brzegu (dla tych co zaraz pytają info -kropek dalej sobie pływa ). Cała zabawa trwała ok 2 godzin między 11.30 a 13.30 potem już nic się nie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gp Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Wczoraj jeden miarowy. Dzisiaj dwa grubsze, miarowe pstrągi. Wzięły jeden po drugim ok. godz. 10 w tym samym miejscu na obrotówkę nr 1 Effzeta ściąganą z prądem W tym samym miejscu spiął się jeszcze jeden. Późniejsze dwie godziny łowienia bez efektów. Oby tak zawsze było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 Panowie gratuluję rybnych rzek. U mnie zobaczenie kilku pstrągów na jednej wyprawie... chyba niemożliwe ... a może ja za rzadko nad wodą bywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Dzisiejsze 37cm ze Ścinawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 wow jednak jeszcze w tym ciurku cos jeszcze pływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Taki sie dzis przyplatał. 36cm na woblera zroztocza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi