tomek1 Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Nie ma więcej chętnych? Mam nadzieję, że będzie okazja poznać paru forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Dajcie mi dwa dni na ogarnięcie się i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Z checią, ale niestety to jest taki popiepszony kraj, gdzie człowiek mając urlop patrzy gdzie by sobie tutaj dorobić niestety ja mykam w Alpy na 3 tygodnie za nie długo i po "wolnym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Dajcie mi dwa dni na ogarnięcie się i dam znać No jesteś wreszcie ja mykam w Alpy na 3 tygodnie za nie długo i po "wolnym" Szkoda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 No jestem jestem Ogarniam urlop i jedziemy na 90% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 No jestem jestem Ogarniam urlop i jedziemy na 90% I tego się trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 Aktualna lista 1. Gregorek+ Kuba - 2 osoby 2. tomek1 + Ola + dzieciaki - 4 osoby 3. tomik - 1 osoba 4. trini+ ?? - ?? osoby według mojej wiedzy rezerwacja jest ciągle aktualna. Czy są jeszcze chętni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 Niestety nie dam rady przyjechać na zlot, ale znam te stawy także mogę pare słów napisac jeśli nie chcecie mieć niespodzianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 Niestety nie dam rady przyjechać na zlot, ale znam te stawy także mogę pare słów napisac jeśli nie chcecie mieć niespodzianki Jak najbardziej, pisz...i mam nadzieję że są tam ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 16 Lipca 2013 Share Napisano 16 Lipca 2013 To tak, ostatnio łowiłem tam z 2,3 lata temu, jako że zmienili politykę i teraz wędkować mogą tylko osoby które wykupiły nocleg. To raczej dla plus dla was, bo ryby nie powinny być przepłoszone i wybredne Łowiłem zwykle na dwóch dużych stawach zaraz przy domu gospodarza. Jak na każdych stawach najwięcej jest karpi, najwięcej z przedziału wigilijnego, ale są też grubsze sztuki, osobiście udało mi się złowić ósemke i szóstke, kolega też miał 3 sztuki podobnych gabarytów. Oprócz tego dużo karasia, są liny, z drapieżników jest dużo szczupaka i sandacza, na spinning zawsze miałem po kilka sztuk, najlepsze miejsca są tam gdzie brzegi są umocnione kamieniami, głównie przy drogach dojazdowych. Sandacze zawsze brały mi przy wpływach i wypływach do stawów. Podobno są też sumy, ale osobiście nigdy nie miałem tam wąsatego. Raz trafiłem na ładne stadko okoni 30+, ale to było z 10lat temu Ogólnie fajne miejsce do wypoczynku, jeśli pogoda nie spłata figla to z pewnością połowicie. Ciekawostką są muszelki, które są dosyć częstym znaleziskiem w okolicznych piaskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorek Napisano 21 Lipca 2013 Share Napisano 21 Lipca 2013 Dzięki bumtarara za małe wprowadzenie Jeśli Twoje informacje się potwierdzą, to zapowiada się nie gorsza zabawa, niż na poprzednim Zlocie Dla ociągalskich: rozmawiałem ostatnio z właścicielką, są jeszcze wolne miejsca. Dopisujcie się do listy. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toshimoto Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Kurcze szkoda że tak późno na forum zajrzałem, nie wiem czy jeszcze urlop dostane i troszke daleko ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 witam. są jeszcze wolne miejsca ? zastanawiam się czy nie wpaść do was na nockę z dzieciakami tak myślę że chyba lepiej by było zabrać namiot żeby mieć dzieciaki pod ręką , będę sam więc nie ma opcji żeby ktoś ich przypilnował w pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 bronek, trzeba zadzwonić i powołać się na rezerwację zrobioną przez Grzegorza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 MOŻNA tam postawić namiot przy łowisku? tak żeby mieć dzieci pod ręką ? w jakim wieku macie dzieciaki? bo ja 4 i 6 . chyba się dogadają mam nadzieję że macie zapas sprzętu bo ja tam jakieś wędki mam ale dawno nie łowiłem mam nadzieję że pomożecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Zadzwoń jutro do Gregorka (numer pod nickiem) on dogadywał szczegóły. w jakim wieku macie dzieciaki?bo ja 4 i 6 . chyba się dogadają Moje 3 i 6, Grzesiowy niewiele starszy- także nie zastanawiaj się tylko dogrywaj szczegóły o wpadajcie. mam nadzieję że macie zapas sprzętu bo ja tam jakieś wędki mam ale dawno nie łowiłem mam nadzieję że pomożecie Zabierz kije, pokup podstawowe akcesoria- coś tam wykombinujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Zlotowicze, przygotujcie się na chłodne nocki- nawet do 7 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorek Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Tomek odnalazłem moje pikowane spodnie, także w tym roku będę właściwie przygotowany Bronek namiot można postawić na łowisku, pod warunkiem, że masz wykupiony pokój. Innymi słowy namiot nie może być podstawowym miejscem zakwaterowania, a jedynie jako schronienie przy wędkowaniu. Nie wahaj się chłopie, jak raz złapiesz bakcyla- następnego zlotu nie odpuścisz. Właśnie wróciłem z wędkarskiego. Trochę akcesoriów wędkarskich, świeże linki, parę kilo kulek i pelletu, dip, no i najważniejsze: karpiówka z młynkiem Pogoda zapowiada się ok... Towarzystwo i atmosfera jak zwykle przednia.... Już się cieszę na te kilka dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 no i najważniejsze: karpiówka z młynkiem Mam nadzieję, że ochrzcimy nie gorzej niż w Pruchnej Tomek odnalazłem moje pikowane spodnie, także w tym roku będę właściwie przygotowany To dobrze, bo jak sięgam pamięcią na zlocie zawsze ktoś dzwoni zębami Ja z powodu różnych obowiązków na razie się specjalnie nie szykowałem, tylko pokupiłem parę drobiazgów. Po opisie bumtarara, widzę, że trzeba będzie zabrać trochę bardziej urozmaicony sprzęt- co oczywiście powoduje nerwowość mojej małżonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Tomek odnalazłem moje pikowane spodnie, także w tym roku będę właściwie przygotowany Bronek namiot można postawić na łowisku, pod warunkiem, że masz wykupiony pokój. Innymi słowy namiot nie może być podstawowym miejscem zakwaterowania, a jedynie jako schronienie przy wędkowaniu. Nie wahaj się chłopie, jak raz złapiesz bakcyla- następnego zlotu nie odpuścisz. Właśnie wróciłem z wędkarskiego. Trochę akcesoriów wędkarskich, świeże linki, parę kilo kulek i pelletu, dip, no i najważniejsze: karpiówka z młynkiem Pogoda zapowiada się ok... Towarzystwo i atmosfera jak zwykle przednia.... Już się cieszę na te kilka dni ok zastanwiam się tylko co zrobię z dzieciakami wieczorem. pokoje są pewnie kawałek od wody , w namiocie będzie im chłodno a ja nie pójdę z nimi spać o 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorek Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Mój Kuba (7 lat) spał ostatnio w namiocie, przy wodzie. Początkowo chodziłem sprawdzać czy ma ciepłe stopy. Było mu tam całkiem ciepło i komfortowo (mam namiot z tropikiem). Myślę, że i tym razem będzie podobnie. W razie czego można dzieciaki umieścić w jednym namiocie - będzie im cieplej. Bronek, nie bój się - damy sobie radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorek Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Odebrałem dziś telefon od sympatycznej Pani obserwującej temat zlotu. Zadeklarowała uczestnictwo 3-osobowej rodziny. Dzieciaczek ma 2,5 roku. Pokój mają już zarezerwowany, także liczba uczestników nam rośnie Bronek poszukaj relacji z pierwszego zlotu Haczyka, mój młody miał wtedy 7 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 na 90% przyjadę do was dopiero w piątek (żona idzie do pracy) więc ja rano powinienem spakować dzieciaki i przyjechać . pojadę albo wieczorem , albo zostanę na nockę z wami. zobaczymy jak się ułoży w każdym razie zabiorę profilaktycznie wszystko ze sobą wędki, ciuchy , żarełko i w razie czego coś mocniejszego jutro muszę kupić parę rzeczy do wędki ale za bardzo nie wiem co. nie wiem w jakim stanie mam żyłki na kołowrotkach ale to się okaże dopiero na miejscu. nie będę miał czasu żeby bawić się ze sprzętem. kupię jakąś zanętę i robaki + jakieś koszyki . coś tam sklecę żeby wrzucić i żeby wędki za bardzo w łowieniu nie przeszkadzały . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 No to fajnie że skład się powiększa cieszę się że będziesz bronek, od naszego ostatniego spotkania (zbiornik Łąka) minęło 5 lat Bronek poszukaj relacji z pierwszego zlotu Haczyka, mój młody miał wtedy 7 miesięcy A moja Agatka na swoim pierwszym zlocie 5 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 No to fajnie że skład się powiększa cieszę się że będziesz bronek, od naszego ostatniego spotkania (zbiornik Łąka) minęło 5 lat Bronek poszukaj relacji z pierwszego zlotu Haczyka, mój młody miał wtedy 7 miesięcy A moja Agatka na swoim pierwszym zlocie 5 miesięcy czas strasznie zapierd.. szkoda że nikt z tamtej ekipy nie jedzie. anyway bierze ktoś ze sobą grilla? dzieci to nie problem zwłaszcza 5cio miesięczne jak się jest we dwójkę i jedna osoba może się nimi zająć. moje dwa oszołomy muszę mieć na oku cały czas gorzej jak się szefowi coś odmyśli i jednak piątek będzie roboczy ale to marne szanse. dobre też jest to że nie trzeba mieć tam karty bo ja nie opłaciłem w tym roku z braku czasu i tak nie mam kiedy jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi