ximus Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Witam, planuje zakup delikatniej wklejanki pod plecionke 0,08, długość ok 2,15. Typowo na główki 3g, max 5g. Cena do 300 zł. Możecie coś doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Witaj - taka krótka, chcesz łowić na okoniówkę z łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ximus Napisano 7 Marca 2013 Autor Share Napisano 7 Marca 2013 Tak, głównie nastawiam się na łowienie z łodzi. Powiedzmy że długość 2,15 do max 2,40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byq44 Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Witam. Moim zdaniem, jeżeli chcesz łowić na plecionke to wklejanka Ci nie potrzebna. Ja w tym roku zakupiłem sprzęt na okonia w postaci mikado archer 220cm do 15gr i do tego używam plecionki 0,06 i wklejanka mi nie potrzebna. Uderzenie okonia czuć zawsze nie da sie tego przeoczyć. Ja łowie na główki od 5gr do 7gr. Najmniejszy okoń którego uderzenie poczułem na wędce miał około 10cm. Wklejanka w przypadku przyłowu szczupaka nie da Ci takiego komfortu jak zwykły ultra light. Ja na swoją wędke wyciągnołem już 5 szczupłych ponad 50cm i jedną trotke 40+. Zastanów sie czy nie lepiej kupić zwykłego ultra light. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoTic Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 w tej kasie: - jeśli musi być wklejanka to na myśl przychodzi mi tylko wch mikros kongera - jesli nie musi być - całkiem całkiem są ulxy cormorana, sawagear troutizimo najcieńsze pletki czy nanofil - jak najbardziej przy chimerycznych braniach zwłaszcza jak okonie tylko lekko zasysają i płyną z przynętą sekunde w kierunku w którym ściagamy - da się to zaobserwować wyłącznie na nierozciągliwej lince minimalnym odgięciem szczytówki, żyłka zwłaszcza cienka przez swą rozciągliwość nie daje takiego komfortu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ximus Napisano 8 Marca 2013 Autor Share Napisano 8 Marca 2013 A jakie macie doświadczenia jeżeli chodzi o Kongera Mikrosa 0,2-5 g 215 cm jeżeli chodzi o plecionke 0,06? Bo słyszałem że Mikros jest bardziej pod troka na żyłce, niż na główeczkę i plecionke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Może kolego pomacaj nowości Kongera WRX Tango 2.40 do 8gram z drop shotowym dolnikiem. Wygląda bardzo nowocześnie i jest leciutki i fajnie wykonany. Cena w sklepie internetowym jakieś 280zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi