bartekdgr Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Siemka! Zamierzam zakupić wędzisko CORMORAN bull fighter hd spin 2,40 cw 10-30 Będę łowił nad odrą i starorzeczami w w.dolnoslaskim. Czaje się na szczupaki i sandacze (oczywiscie jak wezmie bolek to się bede ogromnie cieszył)Dlaczego cw 10-30 ? Dlatego ,iż mysle zakupic tez wedzisko do 15g.typową wklejankę na okonie i klenie.Czy dobrze to zaplanowałem >10-30 i 0-15 ? Jaki do tego zastosowac kołowrotek ? No i jak jest z opiniami > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekdgr Napisano 18 Marca 2013 Autor Share Napisano 18 Marca 2013 .. Jakies porady > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 18 Marca 2013 Share Napisano 18 Marca 2013 Nie do końca dobry wybór,wklejanka na klenia?nie za bardzo chyba że masz zamiar tylko łowic na gumy,a jak wiadomo najlepsza przynęta na klenia to wobler...druga sprawa będziesz łowił z łódki że taki kijek krótki chcesz ? co do kołowrotka większej filozofii na szczupaka nie ma,ja bym Ci polecił SPRO PASSION...na klenia mistrall gentelman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekdgr Napisano 18 Marca 2013 Autor Share Napisano 18 Marca 2013 hmm .dlaczego 2,40? Do tego czasu smigałem na 2,2 Zdaje mi się że 240 bedzie odpowiednie ,ale przeciez moge zamowic wrazie co 270.Chodzi mi o cw najbardziej i ten model cormorana .Na klenia jakie cw proponujecie ? Myślałem nad catana 2500 do szczupakowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Bierz 2,7 nie ma sie co zastanawiac nawet,catana to lipa do spro dolozysz 30zl i masz porzadny kolowrotek,lowiac z brzegu krotkimi kijami to sie chlopie zakatujesz...i jeszcze zasadnicze pytanie ile chcesz wydac na poszczegolny sprzet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekdgr Napisano 19 Marca 2013 Autor Share Napisano 19 Marca 2013 Okolo 200 zl plus minus 30 zloty.a co daje nam dluzszy kij w sumie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 chcesz kupic 2 kije i kolowrotek za 200zl ? daje nam to że precyzyjniej prowadzimy przynęte,a co najważniejsze umożliwia dalsze rzuty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekdgr Napisano 19 Marca 2013 Autor Share Napisano 19 Marca 2013 gosciu 1 zesatw 200 !!!!naprawde az tak denny nie jestem hhee jakies propozycje?>gosc w sklepie zaproponował Jaxon black arrow 2,7 10-40 jaxon variant pro spining 10-30 Fiume czy jakos tak model warrior 10-30 i tutaj niby super opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 To pisz jak człowiek, konkretnie się określ, w 200 zł to syf kupisz,dozbieraj kase i ciesz się łowieniem,albo skup się na jednej rybie(szczupak,sandacz,) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekdgr Napisano 19 Marca 2013 Autor Share Napisano 19 Marca 2013 HE? 200 zł na 1 zestaw to syf hmm 2 zestawy 400 zł to mało? hmm jednak to wszystko jest strasznie drogie...a co myslisz na temat kołowrotka okumy z przednim hamulcem z gwar na 5 lat ? i na temat tej firmy fiume>? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 za w miare dobry kołowrotek trzeba dać te 150 zł,to samo tyczy się kijka.Zasadnicza sprawa to to czy chcesz czerpać radość z holu rybki,czy zależy Ci na rybie,fakt kupisz za 100zł kij od ,,miotły'' tak samo jak i kołowrotek,ale uwierz mi nie da Ci to frajdy na rybach,przerabiałem już tani sprzęt własnie do 200 zł,ale jak wolisz macałem ostatnio Jaxon eternum czy extera już nie pamietam ale kijek ma 2,70m i 5-25 cw bardzo fajnie leży w dłoni i nie jest za ciężki koszt to 120 zł,także za to kase myśle że się opłaca,zrób tak,kup ten kijek,do tego niech będzie ten shimano Catana i będziesz miał w miare universalny kijek pod szczupaka Ci starczy a i klenia da rade na to połowić,ewentulanie Dragon Milenium superfast ale to już koszt 220 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekdgr Napisano 19 Marca 2013 Autor Share Napisano 19 Marca 2013 Hmm .Powiem tak jestem w stanie dać juz za ten kij te 150 !Jakies propozycje >>?? Poza jaxonem > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 tłumacze Ci człowieku że za 150 zł nie ma dużego wyboru ! nikt Ci nie wyczaruje super kija za taką kase Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekdgr Napisano 19 Marca 2013 Autor Share Napisano 19 Marca 2013 Hmm .najpierw piszesz ze widziałes fajny kijek jaxona za 120 zł a teraz ze nic porzadnego he ? no ogólnie to mi się zdaje ,że za 150 zł juz idzie kupić jakiś kijek dobry > nie kazdy jest milionerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Dobra nie chce mi się już udzielić Ci rad,bo to nie ma sensu...powiedziałem że widziałem że to dobry kijek jak na cene 120 złotych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekdgr Napisano 19 Marca 2013 Autor Share Napisano 19 Marca 2013 No spoko ,po co te spinny caly czas w głowie 1000 modeli i nagle sie dowiaduje ze za 150 zł nic nie kupie konkretnego Chyba wezme tego jaxona tylko jeszcze musze sie upewnic co do opini lub jakiejs recencji jak działa w praniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 Kolego bartekdgr bez kija z pracowni na zamówienie to Ty nawet z domu nie wychodź, ewentualnie jak nie masz kasy to jakiś tańszy St.Croix - może być używka A tak poważnie wracając do tematu to ja polecam Ci kupić jakiś spinning Mikado do 150 zł (poszukaj klasycznego bez wklejki) i ciesz się chłopie życiem , nie słuchaj rad ''znawców'' , taka moja rada. Bull Fighter na szczupaka też jak najbardziej pasuje, sandacz może wymagać troszke szybszej i czulszej wędki, ale jak będziesz wiedział gdzie są te ryby i umiesz je łowić to i ten da radę.Wędka jednak ma swoją wagę, ale za to blank wytrzymały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 skoro jestes taki dowcipny koleszko to zerwij mu kija z lipy i ladnie wystrugaj i na ryby,tzn po ryby...widze nie macie zielonego pojecia i wolicie wydawac kase na chinskie gowno,to prosze w dupie to mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekdgr Napisano 20 Marca 2013 Autor Share Napisano 20 Marca 2013 Siemka.Znalazłem fajną wędkę Robinsona ! Wiem ,wiem robinson Włazłem na strone na której recenzjują tą wedke osoby 3 i niby na 10 punktów dostała 9 kosztuje 120-150 zł.Model robinson tritum zander spin 10-40 . Mogłem popełnic literówke. Ciekawi mnie na jakich głowkach z gumami juz bede mogł operowac tym kijaszkiem niby 10 g ale jak to sie ma w praktyce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 skoro jestes taki dowcipny koleszko to zerwij mu kija z lipy i ladnie wystrugaj i na ryby,tzn po ryby...widze nie macie zielonego pojecia i wolicie wydawac kase na chinskie gowno,to prosze w dupie to mam Kolega pytał o wędkę to mu powiedziałem, pytał o określony przedział cenowy - odpowiadam.Sam mam spinningi w kwocie od 120 zł do około 700 zł.Tylko pytanie dotyczyło kija do 150 zł ... Jak ktoś myśli nad zakupem auta i waha się między Corollą a Astrą na przykład to bezsensem jest polecać Land Cruisera , zgadzamy się ? Ale szpan musi być to można zawsze ''doradzić'' Zapomniałem , musisz być niebywałym znawcą , dlatego skromnie i potulnie zamilknę czytając i chłonąc twoją niebywałą wiedzę, popartą oczywiście latami doświadczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekdgr Napisano 20 Marca 2013 Autor Share Napisano 20 Marca 2013 Panowie ostatecznie mam do wyboru albo tego robinsona albo kormoran .jaka wielkosc kolowrotka do tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekdgr Napisano 20 Marca 2013 Autor Share Napisano 20 Marca 2013 Kormoran wazy 190 g . Robinson 215 g.Ile musi ważyc kołowrotek tak aby było dobrze wszystko wyważone .Mam na oku dragona viper 835i.Wazy on 295g. hmmm bedzie ok czy bedzie lecial napysk zestaw > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekdgr Napisano 21 Marca 2013 Autor Share Napisano 21 Marca 2013 Więc kupiłem cormorana 2,40 cw 10-30 .Przelotki titanum ox czyli plecionka bede mogl łowić?Do tego kołowrotek Dragona vaiper 835i .Przedni hamulec + 8 łożysk i gwarancja 5 lat ,więc mam na jakis czas zestawik.Jaka zylke lub plecionke polecacie do tego zesatwu i na jakie polecacie lowic przynety na te cw liecze o pomoc bo jak narazie cos malo piszecie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 skoro jestes taki dowcipny koleszko to zerwij mu kija z lipy i ladnie wystrugaj i na ryby,tzn po ryby...widze nie macie zielonego pojecia i wolicie wydawac kase na chinskie gowno,to prosze w dupie to mam Kolega pytał o wędkę to mu powiedziałem, pytał o określony przedział cenowy - odpowiadam.Sam mam spinningi w kwocie od 120 zł do około 700 zł.Tylko pytanie dotyczyło kija do 150 zł ... Jak ktoś myśli nad zakupem auta i waha się między Corollą a Astrą na przykład to bezsensem jest polecać Land Cruisera , zgadzamy się ? Ale szpan musi być to można zawsze ''doradzić'' Zapomniałem , musisz być niebywałym znawcą , dlatego skromnie i potulnie zamilknę czytając i chłonąc twoją niebywałą wiedzę, popartą oczywiście latami doświadczenia Dobra nie podniecaj się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekdgr Napisano 23 Marca 2013 Autor Share Napisano 23 Marca 2013 Powie wkoncu ktos cos madrego a nie tylko wyzwiska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi