Tomek2698 Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 Witam ja wygląda kontrola wędkarska. Nigdy jeszcze mnie nikt nie sprawdzał. Jak na przykład ktoś nie ma karty i opłaconych składek to skąd strażnik ma wiedzieć na jakie nazwisko ma wystawić mandat. Przecież ta osoba może podać nie prawdziwe dane. Za odpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharkoo Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 Jeśli chodzi o dane to żaden problem. Zadzwonią po policję, która je potwierdza.Więc to żaden problem. Mało tego, jeśli nie masz przy sobie w przytoczonej przez Ciebie sytuacji żadnego dokumentu, to taka kontrola może zakończyć się wizytą w komisariacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattZ Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 Miałem okazję brać udział w kontroli przy udziale strażnika SSR. Kontrolowane wówczas były dokumenty pod kątem opłacenia składek, poprawności wypełnienia rejestru połowu etc. Ponadto złowione ryby, a także sposób połowu ( jeden z kontrolowanych miał w wodzie jedynie podrywkę ). Kontrola kończyła się pieczątką potwierdzającą dokonanie kontroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieliko Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 a czy jesli mam oplacona karte i skladki na dana wode, ale wedkuje na 3 wedki to maja prawo mi zabrac sprzet czy tylko dac mandat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek2698 Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Powinieneś dostać mandat, ale jeśli byś łowił na prywatnym łowisku a właściciel by się zgodził byś mógł łowić na więcej wędek. "Wędkarz na rybach pyta się innego "wędkarza" dlaczego łowi na 10 wędek, a ten na to że więcej nie ma" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattZ Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 1.1. Łowienie ryb metodą gruntowo-spławikową dozwolone jest równocześnie nadwie wędki, kaŜda z linką zakończoną jednym haczykiem z przynętą naturalną. Ten zapis chyba nie podlega dyskusji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Jezeli sie nie myle, w styczniowych WW byl opisany wyrok sadu w sprawie wedkowania na 3 wedki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieliko Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 no skoro mam karte i oplacone skladki to nie jestem klusownikiem tylko zlamalem regulamin wiec zasluguje na mandat chyba? a jakiej sprawie ja nic nie wiem..masz moze do tego link ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi