eM_Si Napisano 5 Kwietnia 2013 Napisano 5 Kwietnia 2013 Witam! Mam pytanie co do zanęty firmy Lorpio - MegaMix Płoć Chocolate. Zanęta można powiedzieć z najniższej półki cenowej, ale w wędkarsko trudnych warunkach mnie nie zawiodła - upał >30 stopni, zero wiatru, niezbyt czysta woda, w godzinach od 12 do 15 zapewniła mi kilkanaście brań, głównie płoci i sumików (koszyczek), do tego ma naprawdę ciekawy zapach. Sprawdziła się wtedy bez żadnych dodatków (oprócz robali). Moje pytanie jest takie - czy ktoś miał z nią do czynienia? Może ktoś pochwali się swoimi wynikami, ma już opracowaną jakąś recepturę, wie jak ją dosmaczyć? Z góry dzięki!
dudi82 Napisano 2 Maja 2013 Napisano 2 Maja 2013 stosowałem ja ze 2 razy w zeszłym sezonie do namoczenia używałem aromatu w płynie MVDE Liquide Arome Gardon. oczywiście do tego odpowiednia ilość gliny lub ziemi w zależności od potrzeb. na rekreacyjne łowienie ciekawa propozycja.
Ciernik Napisano 2 Maja 2013 Napisano 2 Maja 2013 Polecam, ja ją normalnie mieszam z małym dodatkiem glinki, potem przez sito i do wody. Kiedyś dla porównania miałem ją i prawie 3 razy droższą MVDE... sprawdziła się lepiej:)
bieluch Napisano 2 Maja 2013 Napisano 2 Maja 2013 Zaciapy Lorpio są bardzo dobre, ja dodaję jeszcze prażonych konopi i obowiązkowo mielony słonecznik albo wiórki kokosowe - najlepsze są wiórki, ale muszą być drobno zmielone - takie własnej roboty Można też pestki z dyni zmielić i dodać zamiast powyższych, ale z tym więcej roboty. Dipów żadnych nie daję i biorą PS. Tylko ja w jakichś innych paczkach kupuję, ale też Lorpio - 2Kg 13,50 PLN'a
eM_Si Napisano 2 Maja 2013 Autor Napisano 2 Maja 2013 bieluch, to zapewne seria "Magnetic", a ja natomiast piszę tu o tych najtańszych od tego wytwórcy Dzięki za wypowiedzi!
zdrapek Napisano 3 Maja 2013 Napisano 3 Maja 2013 "Magnetic" to fajna mieszanka Co do tych tańszych to płoć stosowałem z dodatkiem prażonych i zmielonych konopi, pinek i aromatu robinsona płoć lub scopex. Robinson aromaty, dodatki zanętowe: http://www.zander.pl/zander/230-dodatki-zapachowe-i-dipy Przy dodaniu konopi i odpowiednim nawilżeniu zanęty mieszanka fajnie pracuje i całkiem dobrze wabi te wdzięcznie, bo przeważnie skore do współpracy rybki.
bieluch Napisano 3 Maja 2013 Napisano 3 Maja 2013 Faktycznie Magnetic, nie wiedziałem że jeszcze tańsze są Chętnie bym wypróbował tą ze zdjęcia z pierwszego postu, ale u nas nigdzie jej nie widziałem :/
zdrapek Napisano 3 Maja 2013 Napisano 3 Maja 2013 Chętnie bym wypróbował tą ze zdjęcia z pierwszego postu, ale u nas nigdzie jej nie widziałem :/ Są w opakowaniach 1kg i 3kg - oczywiście większa paka wychodzi taniej na kg . Pomijając zanęty tańsze, zdecydowanie ciekawszą mieszanką jest seria Magnetic Niestety wiem to z autopsji.... ale te tańsze są też ciekawe
Rekomendowane odpowiedzi