Łukasz789 Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Witam trafił mnie się okazja zakupu sporej ilości przeterminowanego ( nie długo) pęczaku i w niewielkie ilości makaronu oraz płatków owsianych zastanawiam się czy nie kupić tego bo cena to 1/10 normalnej ceny .Pomysł mam taki ,żeby to kupić do tego dokupić 0,5L Melasy wpłynie i mam chyba zanętę na cały sezon. To znaczy chce robić tak ( makaronu jest mało więc spoko płatków też) .Gotować na raz całą paczkę pęczaku i stosować to do długotrwałego nęcenia .Podobnie tylko w znacząco mniejszej ilości chce postępować dodając go do kupnej zanęty. Do tego dokupię kilkadziesiąt kilo kukurydzy i ją ugotuję . ALE OSTATNIE PYTANIE , KTÓRE POWINNO BYĆ PODSTAWOWE CZY NIE ODSTRASZĘ RYB PRZETERMINOWANYM PĘCZAKIEM? Ogólnie chce jak najtańszym kosztem zrobić jak najwięcej zanęty i do nęcenia długotrwałego i gdy będę wędkował . P.S A jak sie am sytuacja z kukurydza w puszce przeterminowaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Łukasz789, kupuj. rybom nic nie będzie. P.S A jak sie am sytuacja z kukurydza w puszce przeterminowaną? Robiłem kiedyś test jak długo można trzymać otwartą puszkę kukurydzy. Doszedłem do dwóch tygodni. Potem dałem spokój bo już tak śmierdziała, że obrzydzenie było zakładać na hak. Rybom wcale to nie przeszkadzało. Wręcz przeciwnie czasem taka "lekko nieświeża" kukurydza jest skuteczniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byczek Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Dokladnie! Bierz wszystko poki jeszcze jest, bo ta okazja to naprawde jest okazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwykly_michal Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Jesli byl przechowywany w suchym miejscu wszystko powinno byc w porzadku, zakladam ze jest surowy. Jesli to mozliwe sprawdz czy nie smierdzi albo wyglada jakos podejrzanie. Data przydatnosci do spozycia obowiazuje ludzi i jest zabezpieczeniem na wszelki wypadek, czesto na wyrost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi