cyklon Napisano 13 Kwietnia 2013 Napisano 13 Kwietnia 2013 Witam. Łowię na tyczkę od trzech sezonów na rzekach, głównie na dyski. Stosuję spławiki Gutmix a ostatnio na jesieni zakupiłem kilka sztuk Sergiusza. Przeglądając przed sezonem zestawy zobaczyłem, że na spławikach Gutka, na kilku popękała farba, a na Sergiuszach w niektórych miejscach farba zupełnie odeszła i widoczna jest balsa. Dodatkowo odkleiły się antenki. Czy ktoś może miał podobny problem i malował swoje spławiki. Wygląda na to że Sergiusze trzeba chyba przed użyciem dodatkowo lakierować. Tylko jaki lakier zastosować do malowania, żeby spławiki jeszcze nadawały się do użytku. Jeden z nich pomalowałem na próbę lakierem bezbarwnym i widać, że poprzednia farba była chyba inna bo po pomalowaniu na spławiku farba się pomarszczyła i spławik nadaje się tylko do kosza. Pozdrawiam i dziękuję za dobre rady. Cytuj
Unises Napisano 13 Kwietnia 2013 Napisano 13 Kwietnia 2013 Jest na naszym forum temat o własnoręcznej produkcji woblerów, przewertuj, poczytaj a dowiesz się jakie farby i lakiery najlepiej zdają egzamin w środowisku wodnym http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=2118 Cytuj
cyklon Napisano 13 Kwietnia 2013 Autor Napisano 13 Kwietnia 2013 Dzięki Unises, temat woda zajmie parę wieczorów ale ciekawe rzeczy piszą. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi