Skocz do zawartości
Dragon

Czy ktoś coś może powiedzieć mi o tych wędkach ?

artech

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Gość wobler129
Napisano

3. Dragon Team Dragon 2,45m 7-21g - czytałem o tych kijach, tylko nie pamiętam gdzie i pisali o nich same pozytywne cechy. "Bardzo udana seria wędzisk" itp... :smile:

Napisano
pisali o nich same pozytywne cechy. "Bardzo udana seria wędzisk" itp...

Sorki wobler129, ale to co nich "pisali" to już czytałem teraz bardziej ineresują mnie opinie użytkowników tego sprzętu.

Napisano

Shimano Technium DF Spinning 2,4m 5-20g - bardzo miekki kij ... na okonie w sam raz, nic wiecej. Może malutkie szczupaczki męczyć bo bajorach. NIE POLECAM. Starsze modele (mam taki do dziś) miały czarne blanki o dość duzej zbieżności, przez co były bardziej pałkowate i za razem bardzo lekkiie. 6-7 lat temu kosztowały ok. 450 zł.

Dragona nie kupiłem, ale miałem go raz nad wodą (pożyczyłem od kolegi jak baston mi sie poskładał pod klapa bagażnika) i jak na moje specyficzne potrzeby był za miekki. Robi dobre wrażenie, ładnie wykonany, wyważony. NIc więcej nie moge o nim powiedzieć

Reszty kijków nie miałem w łapkach :cool:

Napisano

Shogun kijek ma być na kleniojazie, okonie i bolki. poza tym chyba tym razem zdecydyje się na coś dłuższego - Team Dragony są też 2,6 m - a ma być szybki i z akcją szczytową trochę ten Dragonik ma małe widełki cw. 7-21g ( :?::???: ) wolałbym coś z cw 5-20g lub nawet 3-18g, rozejrzę się jeszcze we wklejankach.

Napisano

Artech, nie odpowiem Ci ze wzgledu na moje ekstremalne podejście do pojecia "szybki". Dla mnie wszystkie wymienione są witakami, a ze nie łowiłem na takie od ok. 8 lat, nie bedę Ci radził z fusów, tym bardziej, ze na rynku ostatnio pojawiło sie tyle nowosci, ze ... trudno mi cokolwik powiedziec w temacie.

Nie licz na opinie innych, weź kij do łapki i ... ma Ci poprostu w niej leżeć i łowienie nim ma Ci sprawiać przyjemność.

Wiesz jak jak wystrzegałem sie zakupu kolejnych wedusi, mając juz kilkadziesiąt za szafą?

Zbajerowałem sprzedawczynie w pewnym dużym sklepie, zapłaciłem za kij i umówiłe sie, ze zabieram go nad wodę, nie zdzieram worka z rekojeści, nie zostawiam na nim sladów użytkowania i w razie gdyby mi nie lezał ... mogłem go zwrócić i na podobnej zasadzie "kupić" kolejny. Czasem nawet ...nasty kijek był zwracany :cool: I właśnie w ten sposób wyleczyłem sie z Mikado i Jaxonów :cool:

Ile potrzebujesz czasu na stwierdzenie nad wodą, czy kijek Ci pasuje, czy nie ... 5-10 rzutów? To jakies 10-15 min. :cool: Rozumiesz? ;)

Napisano

Shogun piszesz aby wziąc kij do ręki, nikogo nie słuchać, rzucić 5-10 razy.........hm!! A sam kupujesz kij abu w ciemno nie mając go w ręku a nawet go nie widziałeś.

Czegoś nie rozumiem. Chyba że chcesz wyleczyć się z abu?

Napisano
A sam kupujesz kij abu

A gdzie napisałem, że go kupuje? :shock: Zamówiłem go, a u Pani Krysi, nie znaczy to jednak to samo, co zaliczka, zakup. Rozumiemy się :cool: Spasuje mi - kupię, nie - oddam. Proste?

I nie czepiaj się Keri, OK? :cool:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.