naphozord Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Witam , jestem nowy na forum oraz świeży w wędkowaniu. Co roku o tej samej porze łąpie mnie na wędkowanie , niestety zawsze się kończyło na chęciach ale tym razem będzie inaczej. Dlatego potrzebował bym bardzo waszej pomocy w doborze konkretnych modeli. Łowić mam zamiar na żwirowni jakiś stawach i ewentualnie jeziorko , w grę wchodzi głównie spławik a łowić mam zamiar karpie , karasie ( do 4 kg). Zależy mi na tym by wędka była możliwe jak najkrótsza max 3,9 m , lekka i wytrzymała. Oczywiście do tego kołowrotek , żyłka ewentualnie jakiś zestawik spławików haczyków itp. Jestem zielony tak więc nie ukrywam że , każda pomoc jest mile widziana. Na cały sprzęt mogę wydać do 300 zł !!! Miłego dnia i czekam na jakieś pomoce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Wiesz na spławik wędka im dłuższa tym lepsza, dlatego łowi się na bolonki, baty i tyczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naphozord Napisano 20 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Tak wiem , ale do 4 m coś się powinno znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi