prbhary Napisano 4 Maja 2013 Share Napisano 4 Maja 2013 Witam! Przymierzam się do zakupu odległościówki, niedrogiej odległościówki 420cm. Przypadły mi do gustu dwa modele firmy Mikado: Tachibana match i Square Carbon match. Tachibana jest dużo lżejsza, o ponad 100g. Ale czy to nie przeniesie się na wytrzymałość? Nie łowie ciężkimi zestawami, myślę że wyrzut do 15g nawet by wystarczył, ale ten zapas jednak chcę mieć. Z kolei Square Carbon tylko na aukcji u tego użytkownika (żeby nie było, żadnej reklamy nie chce robić) kosztuje te ~170zł, a we wszsytkich sklepach internetowych i na innych aukcjach ceny oscylują od 230 do 250 zł. Pomyślałem - Square Carbon droższy normalnie o prawie 100zł, pewnie jakiś lepszy, jednak cięższy. Z kolei Tachibana tańsza i lżejsza. Możecie mi wyjaśnić różnice między tymi modelami? Który lepiej zakupić? Ciężar w sumie nie jest najważniejszy, bo to nie bat, ta wędka leży na podpórce. Dzięki za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam! Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 4 Maja 2013 Share Napisano 4 Maja 2013 Ja bym ten temat nazwał Śmietnik vs Śmietnik (bez urazy dla autora oczywiście). Miałem dwie maczówki Mikado (składy) i nie polecił bym żadnej z nich, pierwsza połamała się na środkowym elemencie, na drugiej ułamała się szczytówka przy trzeciej przelotce + plus to za wagę wędek i za serwis bo nie było problemu z gwarancją ale jednak sporo czasu straciłem. Jeśli masz do dyspozycji 170pln to zastanów się na sprzętem innej firmy, lepiej wydać raz więcej niż niż dwa razy mniej ("sumasumarum" wyszło drożej), w moim przypadku zemściło się to dwa razy (mówię tu o wędkarstwie rzecz jasna), jak poczytasz sobie tematy w dziale Match - Odległościówki to sam dojdziesz do wniosków w śród jakich firm powinieneś szukać, a jakie omijać szerokim łukiem. Moim skromnym zdaniem jeśli chodzi o Mach i Mikado szkoda pieniędzy, za podobne pieniądze można kupić znacznie lepszy sprzęt. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 4 Maja 2013 Share Napisano 4 Maja 2013 Ja Matcha Mikado z podpisu mam ponad 10lat i nie powiem o nim złego słowa może teraz firma podupadła? tego to nie wiem , w każdym razie jeśli miał bym wybrać kolejną wędkę tego typu ,to wybór padłby na ten sam kijek Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prbhary Napisano 5 Maja 2013 Autor Share Napisano 5 Maja 2013 no to jestem teraz zakręcony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 ....może teraz firma podupadła? tego to nie wiem... Generalnie to z tego co słyszę od większości wędkarzy, to panuje pogląd że spor ilość firm kiedyś robiła lepsze kije więc może dlatego Twój tak długo i dobrze pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi