stike99 Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 Chciał bym sie zapytać czy prawidłowo przewożę swoją łódki e na dachu. łódka ma szerokości 98cm 450cm długości . Wiąże jo pasami sztuk 5 dwa szerokie pasy z klamrami do bagażnika stylu jeden pas do haka następne dwa z przodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 Tu FEEDERALNY. Stop. Nie wiem czy prawidłowo, ale fajnie wygląda i wędek nie trzeba składać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciak Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 Cześć. Wiele już wiązałem łodzi do dachów i nigdy nie było problemów. Wg mnie łódź zawiązana prawidłowo. Co tych pasów z przodu i z tyłu, nie lepsza byłaby linka? Co do przepisów to znalazłem coś takiego - http://kajak.org.pl/wiedza/sprzet/przewoz/ P.S. Mistrzami Świata w przewozie łodzi na dachu auta są Rosjanie. Zawiązali dwa Kadety na dachu Vito, jeden na drugim. Jechali tak z Chojnic do Sankt-Peterburga i dojechali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stike99 Napisano 13 Maja 2013 Autor Share Napisano 13 Maja 2013 Ciekawe czy policja jak zobaczy, będzie chciała sprawdzić czy sie zainteresuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bakut Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Podpowiem Tobie co i jak. Zgodnie z PoRD jeśli gabaryty ladunu wystają poza przedni obrys (nawet minimalnie) z przodu na najdalej wysunietym podzespole ladunku powinna byc zalozona lampka pozycyjna w kolorze bialym. Ogolnie z przodu ladunek nie powinien wystawac poza obrys ponad 1 metr, z tylu teraz chyba jest 1,5 metra Z tylu natomiast nie wystarczy czerwona szmata. Gdyz w porze od zmierzchu do świtu też na najdalej wysunietym podzespole przewozonego ładunku powinna byc lampka pozycyjna barwy czerwonej. Wowczas spelniasz wszelkie wymogi i nie mozna nic Tobie zarzucic. Przewożona lodeczka nie ogranicza widoczności, jesli jest prawidlowo doczepiona i jej ciezar nie przekracza granicy bezpiecznej dla dachu pojazdu możesz smigać jak ta lala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi