bambuko11 Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130507/POWIAT0304/130509378 Jak w temacie , dobrze się stało że były organizowane zawody i jeszcze taki okaz poszedł na kotlety. Zna ktoś może bliżej temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azfish Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 przykre ale co zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieluch Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 Co przykre? Jak był padnięty to lepiej jak trafił na patelnie niż miał zgnić. Swoją drogą też wypuszczam dużo ryb, ale czasem biorę bo ryby są zdrowe i smaczne więc dlaczego mam sobie nie zjeść własnoręcznie złowionej ryby bo jakiś debil powie że to jest nieetyczne... Składki płacimy kosmiczne i w dodatku jak chcemy pojechać gdzieś dalej to dodatkowa opłata i jeszcze jakieś durne przepustki, a jak jedną rybę na 10 weźmiesz na patelnie to Cie od mięsiarzy wyzywają... Niech zaczną zarybiać metrakami, a nie przeżerają nasze składki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 Ze wszystkim się zgadzam z Tobą lecz tam pisze, że zawsze trzeba wypuścić ( reg tego łowiska ) więc to jest troche takie prawo ponad prawem bo typowy kowalski ja albo Ty gdybyśmy wiedzieli, że ryba raczej nie przeżyje i nie ma sensu wpuszczać spowrotem "trupa" do wody, to byśmy wyhaczyli zapewne mandat i na nic zdało by się tłumaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 Dokładnie tak powinno być ma wrócić do wody to wraca i nie ma tłumaczenia. Ciekawe na jakiej podstawie ktoś twierdzi że ryba nie przeżyje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwykly_michal Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 Podstawowym krokiem rozumowania bylo; uderzony kilka razy w glowe jeszcze nigdy nie przezyl a szkoda zeby zmarnowalo sie tyle miesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 24 Maja 2013 Share Napisano 24 Maja 2013 Ja jak jeżdżę na zawody z koła to nie ma obowiązku wypuszczania ryb . Jeśli ma wymiar i nie przekrocze limitu to ryby mogę zabrać. Złowione wrzucam na zawodach do siatki a potem wedle limitu zabieram.Resztę wypuszczam po zważeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 24 Maja 2013 Share Napisano 24 Maja 2013 Każda ryba zatrzymana w siatce MUSI!!!!! być wpisana w rejestr, choćby potem miała być wypuszczona. W przypadku zawodów jest podobnie. Jeżeli w ich trakcie pojawiła by sie PSR bądź SSR może być kłopot za brak wpisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szept z sali Napisano 24 Maja 2013 Share Napisano 24 Maja 2013 Przetrzymywanie szczupakow w siacie zwlaszcza latem przez pare godzin jest tez chore. Ja osobiscie nie jem ryb, nawet na wigilie, wiec takie historie jak ta mnie zawsze irytuja. Stwierdzenie, ze placi sie za karte i musi sie zwrocic zawsze mnie smieszy. To nie sklep, gdzie za nasze pieniadze otrzymujemy towar, otrzymujemy wypoczynek na lonie natury. Jak w gory jezdzisz, to tez przywozisz kawalek Giewontu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 27 Maja 2013 Share Napisano 27 Maja 2013 do końca roku w tym jeziorze nie będzie już ryby. zostanie zamrożona na ucztę wigilijna. w wielu miejscach przedłużano okres ochronny szczupaka a nie katowano go zawodami 1 maja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi