insider Napisano 24 Maja 2013 Share Napisano 24 Maja 2013 Witam panowie! mam nadzieje że nikt nie będzie się śmiał ze mnie ale mam takie pytanie... Łowię z reguły na grunt ale ostatnimi czasy kiepsko na większych akwenach i wyciągnąłem swoją spławikówkę i mam zamiar na starorzecze Wisły jechać takie zakole. Jak stoję na wprost tego to ma to szerokość może 12m. Pytanie do was! bo chciałbym tak połowić na spławik ale.. czy moge tym gruntem tam gdzieś rzucić? to nie szkodzi że będzie blisko od brzegu?? Ps. kiedyś widziałem na filmie jak pewien karpiarz 1,5m od brzegu wyciągnął 8kilowego.. więc dlatego mnie to zainteresowało , rzucałbym tam na ok 6-7m od brzegu. Prosze o odpowiedź czy tak coś da się złowić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkn811 Napisano 24 Maja 2013 Share Napisano 24 Maja 2013 Jasne że możesz. Pochyl tylko wędzisko bardziej ok.45° Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szept z sali Napisano 24 Maja 2013 Share Napisano 24 Maja 2013 Lowienie spod brzegu jest jedna z najbardziej efektywnych metod polowu duzych karpi. Szczegolnie to sie tyczy akwenow komercyjnych, gdzie wszyscy lowia na granicy mozliwosci wedziska. Ja zawsze stawiam jedna wedke wzdluz brzegu- w odleglosci okolo 1 m od brzegu. Pomysl tylko co wedkarze robia z zaneta na takich akwenach, gdy ida do domu. Nie musze mowic, ze 90 % moich najwiekszych karpi zlowilem wlasnie w ten sposob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 insider, Oczywiście, że możesz, ale poradzę Ci aby zestaw gruntowy rzucać blisko brzegu, ale staraj się rzucać dalej w bok od miejsca w którym stoisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi