Zielonyy Napisano 7 Czerwca 2013 Napisano 7 Czerwca 2013 Witam. Chcę spinning do MAX 150zł, jednak wolałbym zejść jak najbardziej z ceny. Łowie zazwyczaj na łódce, na stawie, czasem nad rzeką. Nie chcę zbyt długiego kija. Cytuj
Arek0402 Napisano 8 Czerwca 2013 Napisano 8 Czerwca 2013 Polecam serię Catana od Shimano o ile kołowrotki mają kiepskie to kije potrafią robić świetne 2,4m na łódkę będzie w sam raz natomiast z brzegu tak podręcznikowo kij powinien mieć minimum 2,7m ale 2,4m też daje radę A wracając do Catany to nowa seria jest wykonana z jeszcze lepszego grafitu XT40 z dodatkiem Geofibre, jest pięknie wykończona i świetnie pracuje, jest naprawdę wytrzymała, na uderzenia również (nie pytaj skąd wiem ) Nie napisałeś jakie ryby chcesz łowić i jakimi przynętami więc zakładam że doskonale wiesz jakiego c.w. szukasz Jeszcze jedno, na jazia, klenia, okonia czy szczupaka na pewno jakąś Catane znajdziesz ale z sandaczem będzie gorzej bo Catana to parabola Cytuj
Zielonyy Napisano 8 Czerwca 2013 Autor Napisano 8 Czerwca 2013 Wyciągam najczęściej jakieś szczupaki, okonie. Łapię na błyskę, jak i czasem na spławik. Spokojnie starczy mi 2,4 m. Cytuj
Arek0402 Napisano 9 Czerwca 2013 Napisano 9 Czerwca 2013 Jeżeli chcesz podejść do sprawy profesjonalnie to kup inny kij na okonie a inny na szczupaki i poczytaj o metodach połowu tych ryb jeżeli masz bardziej amatorskie podejście to polecam wędkę Shimano Catana CX 240ML kosztuje około 150zł i będzie uniwersalna Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi