pawel332 Napisano 8 Czerwca 2013 Share Napisano 8 Czerwca 2013 Jak to jest z tymi siatkami na ryby ,podobno jest jakaś uchwała ze minimalna długość siatki to 3m a od przyszłego roku ma być 4m( o średnicy obręczy minimum 40 cm lub prostokątna o przekątnej minimum 50 cm.) W regulaminie nie ma mowy o długości siatki na stronie PZW też nie znalazłem wzmianki o takiej uchwale a mimo to słyszałem o tym nad wodą oraz jakieś przebąkiwania widziałem w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 8 Czerwca 2013 Share Napisano 8 Czerwca 2013 W regulaminie nie ma mowy o długości siatki na stronie PZW też nie znalazłem wzmianki o takiej uchwale a mimo to słyszałem o tym nad wodą oraz jakieś przebąkiwania widziałem w necie. To przeczytaj sobie to: REGULAMINY ZAWODÓW. http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/4/wiadomosci/29812/pliki/3_regulaminy_zawodow_2013.pdf Chodzi o punkt 2,4. Warto znać całość a przynajmniej ją przeczytać. Siatkę jaką używasz to twoja sprawa nic jej wielkości nie reguluje po za zdrowym rozsądkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel332 Napisano 9 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2013 A to dzięki w życiu na żadnych zawodach nie byłem i raczej nie będę to stąd moja niewiedza. siateczkę to mam raczej symboliczną koło 1m a to stąd ze więcej jak 5-6 rybek nie biorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 10 Czerwca 2013 Share Napisano 10 Czerwca 2013 chłopaki się uzewnętrzniają w regulaminach i podniecają długością siatek, ostrożnym obchodzeniem się z rybami, używaniem żywych ryb na przynęty itp itd a nadal nie ma odgórnego jasnego przepisu ZAKAZUJĄCEGO organizowania zawodów na bitej rybie... hipokryzja i żenada:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel332 Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2013 Proponuję temat zamknąć,odpowiedz uzyskałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 27 Listopada 2013 Share Napisano 27 Listopada 2013 Z tym zdrowym rozsądkiem nie jest tak do końca: 3.5. Ryby w stanie żywym, złowione zgodnie z limitem ilościowym, należy przechowywać wyłącznie w siatkach wykonanych z miękkich nici, rozpiętych na sztywnych obręczach. Zdarzają się jeszcze ludzie którzy używają siatek metalowych, z drutu. Jest ona niedozwolona. Niedozwolone są również siatki nieusztywnione obręczami. Co samej do długości, to faktycznie restrykcje są jedynie w regulaminach wyczynowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi